Türkiye’de son günlerde sahte alkolden ölenlerin sayısı hızla artıyor. Bugüne kadar birçok insanın hayatını kaybettiği sahte alkol, Aydın’da can almaya devam ediyor. Yaklaşık iki haftada Aydın’da toplam 9 kişi sahte alkolün kurbanı olarak hayatını kaybetti.

EN ÇOK ÖLÜM NAZİLLİ’DE


Kentte sahte alkolden görülen ölümlerin en çok yaşandığı ilçe ise Nazilli oldu. Nazilli’de iki haftalık süreçte, 3 kişi sahte alkolden hayatını kaybetti. Sahte alkol içtikten sonra fenalaşarak hastanede tedavi altına alınan Orhan Öztürk (60), Osman Özden (62) ve Süleyman Öcalan (64), doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

EFELER’DE İKİ KİŞİ ÖLDÜ


Kentin en büyük ilçesi Efeler’de ise sahte içkiden iki ölüm meydana geldi. İddiaya göre, Dalama Mahallesi’nde birlikte alkol alan 48 yaşındaki Ahmet Güngör ile 61 yaşındaki Mehmet Gülana, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastanede tüm müdahaleye rağmen Gülana ve Güngör, hayatını kaybetti. Gülana ve Güngör, gözyaşları arasında toprağa verildi.

KUŞADASI VE DİDİM’DE TOPLAM 2 ÖLÜM


Kentin turizm merkezleri Kuşadası ve Didim’de ise toplam iki kişi sahte içki nedeniyle yaşamını yitirdi. Kuşadası’nda Hasan Topal (56), Didim’de ise Hava Özırmak sahte içki içtikten sonra yaşamını yitirdi.

İKİ İLÇEDE 2 KİŞİ ÖLDÜ


Yenipazar ve Sultanhisar ilçelerinde de sahte alkolden dolayı ölümler yaşandı. Yenipazar ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Devrim Kara, sahte alkol içtikten sonra fenalaşarak Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kara, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Sultanhisar’da 62 yaşındaki Metin Tekin, sahte alkol içtikten sonra hayatını kaybetti. Yaşanan ölüm olaylarının ardından il genelinde polis ve jandarma ekipleri, sahte alkole yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bugüne kadar binlerce sahte alkole geçit vermeyen polis ve jandarma ekipleri, iki haftalık süreçte başarılı operasyonlarıyla çok sayıda sahte alkolü ele geçirdi.