Olay, ilçede çarşamba günü kurulan halk pazarı denetiminde meydana geldi. İddiaya göre, şüpheli B.T. ve eşi, denetim sırasında Zabıta Müdürü Hacıfettahoğlu’na sözlü tacizde bulundu. Tartışmanın ardından B.T. cebinden çıkardığı kahvaltı bıçağı ile Hacıfettahoğlu'nu yaraladı. Göğsünden bıçaklanan Hacıfettahoğlu yanındaki diğer zabıta ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Şüpheli B.T. olay yerinden kaçarken, emniyetin çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.
Olayın duyulmasının ardından Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ve Başkan Yardımcısı Zeynel Şener hastaneye gelerek Başhekim Ethem Bilgiç’ten bilgi aldı.

“SAĞLIK DURUMU İYİ, GEREKEN NE VARSA YAPILACAK”


Olayın denetim esnasında meydana geldiğini ifade eden Başkan Atabay, “Olay pazar yeri denetiminde meydana gelmiş. Daha önce de pazar yerlerinde seyyarlık yapan bu şahıs sıkıntılıydı. Karı-koca birlikte ellerinde bıçakla zabıta müdürümüze saldırıda bulunuyorlar. Şüpheli B.T. bıçağı göğsüne saplıyor. Neyse ki sağlık durumu iyi, şu an kontrolü yapılıyor. Bu tür saldırılar görev anlayışımızı değiştiremez. Olayı şiddetle kınıyorum. Hukuki noktada gereken ne varsa da yapılacaktır. Ben zabıta müdürü arkadaşımıza ve diğer zabıta personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.