Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay hakkında kendi sosyal medya kanalında iddialarda bulunan ve ardından Didim’e gelerek konuyla ilgili videolar yayınlamaya devam eden gazeteci Mehmet Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık, iş insanı Ahmet Orak ile çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı. ‘Efe torunu’ isimli hesapta yayınlanan videoda Ahmet Orak’ın tanımadığını ileri süren Özışık’ın Orak’la çekilmiş samimi fotoğrafları videoda yer aldığı görüldü. Belediye Başkanı Atabay ve ekibiyle ilgili iddiaları Didim’e gelerek ve ilçede de videolar çekerek yayınlamaya devam eden gazeteci Mehmet Özışık ve kardeşi Süleyman Özışık, sosyal medyada yayılan bir videoda tanımadığı iddia ettiği ilçede kaçak ikiz kuleler olarak bilinen inşaatların sahibi Ahmet Orak ile samimi fotoğrafları kumpas iddialarını güçlendirdi.

“VİDEODAKİ SÖZLERİNİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI GÖRÜLDÜ”

Gündeme bomba gibi düşen videoda ise ilk olarak “Kumpasın senaryosu bu otel demi yazıldı?” yazısı yer aldı. Yayınlanan videoda Mehmet Özışık’ın kardeşiyle birlikte Didim’de gerçekleştirdiği ve ilçede muhalif olarak tanınan Ekrem Batur’u konuk olarak aldığı videoda kısa bir yer verildi. Videoda konuşan Mehmet Özışık “Bunların iddiası Ben Ahmet Orak vasıtasıyla buraya çağrılmışım. Ahmet Orak beni parayla tutmuş iddiası vardı. Ben şerefim üzerine yemin ederek söyledim, ben eski belediye başkanını yolda görsem tanımam. İlaveten Ahmet Orak’ta beni aramışsa Allah belamı versin. Ben bunun yeminini ettim. Benim adımım karıştığı olay iftira” diye konuştu. Video konuşmasının ardından Özışık kardeşlerin hem Ahmet Orak ile hem de Ekrem Batur ile samimi vedalaşma fotoğrafları yer aldı. Fotoğrafların Orak’a ait Maril otelin önünde çekildiği görüldü. Ortaya çıkan bu videoda sosyal medyada hızla yayılırken, Orak’ı tanımadığını ileri süren Özışık kardeşlerin bu fotoğraflara nasıl cevap vereceği merak konusu oldu.

“KUMPASIN NEREDE VE KİMLERLE PLANLANDIĞI AÇIKTIR”

Öte yandan sosyal medyada yayınlanan videoya ilk tepki ise CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak’tan geldi. İftiralarla algı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Koçak, “Bu videoyu ve konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi. Nurettin Koçak; “Didim Belediye Başkanımız A. Deniz Atabay’a yönelik algı ve iftira operasyonu yürüten Özışık kardeşler, Belediye Başkanımız Atabay’ın 2014’den bu yana mücadele ettiği, ikiz kuleler diye de bilinen kaçak otelin sahipleriyle görüşürken suç üstü yakalanması, bu kumpasın nerede ve kimlerle planladığı açık ve nettir. “Efe Torunu” isimli bir sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler kirli tezgahı ortaya çıkarmıştır. Yayınlarında A.O. tanımadıklarına yönelik şerefleri, haysiyetleri üzerine yemin eden Mehmet Özışık’ın kaçak yapı olan otelin sahibi A.O ile bu kadar samimi görüntüleri bizi hiç şaşırtmadı” dedi.

“DİDİM’İ KÖTÜ TANITAN BU ÇETEYİ HALKIN VİCDANINA BIRAKIYORUM”

‘2014’den bu yana yazarı ve senaryosu aynı ancak figüran oyuncuları değişiyor’ diyerek kumpasın sürekli şekil değiştirerek devam ettiğini ileri süren Koçak; “Hani bir söz vardır sen doğru dur, eğri belasını bulur. Yalancının mumu yatsıya kadarmış. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın kanunsuz olması gerekçesiyle geçit vermediği yasadışı otelde bir araya gelen Özışık kardeşler ve A. O. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ile ilgili kurulan kumpasın detaylarını mı konuştular diye aklıma gelmiyor değil? Didim’i kötü tanıtan bu çeteyi halkın vicdanına bırakıyorum. Bu kumpasın altından daha kimler çıkacak bekleyip göreceğiz. Bu videodan sonra yakında gene düzmece iftiralarla sosyal medyaya çıkmaya çalışırlar. Bunları kamuoyunu ve Didimlilerin takdirine bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.

ATABAY’IN ARDINDAN ALDEMİR’E KUMPAS İDDİASI

Öte yandan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın yanı sıra bu hafta da Aydın Adnan Menderes Rektörü Osman Selçuk Aldemir ile ilgili olarak da aynı üniversitedeki bir öğretim üyesiyle eşcinsel görüntüleri olduğu iddiasında bulunan Mehmet Özışık, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumu’nu göreve davet etmişti. Özışık, yüzü net belli olmayan kişinin kriminal incelemelerde yüzde 40 Rektör Aldemir olduğunu iddia ederek üniversitede eşcinsel bir topluluk için erkek öğrencileri de ikna eden bir ekip oluşturduğunu dile getirmişti. Görüntülerdeki kişinin kendisi olduğu iddiasına sert tepki gösteren ADÜ Rektörü Aldemir ise düzenlediği basın toplantısında, “Bu iftirayı atanlar için savcılarımızı ve mahkemelerimizi göreve davet ediyorum” dedi.

“TETİKÇİ MANİPLATÖR İFTİRA DİZİSİNİ SIRALIYOR”

Aldemir açıklamasının devamında gazeteci Mehmet Özışık’a yüklenerek; “Hayal gücümü zorlayan, beni dehşete düşüren bir iftara ile yüzleşmek zorunda kaldım. Öncelikle üzgün olduğumu ifade ediyorum. Bir sosyal medya manipülatörü beni, burada zikretmeye ar ettiğim bir durumla itham etti. Bakın sadece dile getirmeye utandığım bir iftara ile yetinmedi, bir iftiralar zinciri üretti. Ürettiği iftira zincirinin içeriği ise gerçek niyetinin ne olduğunu bize anlatan bir iftiradır. Sözüm ona gazeteci, görüntülerdeki kişinin yüzde 40 ben olduğumu söylüyor. Ayrıca vücudunun üzerinde kriminal inceleme yapıldığını ileri sürüyor. Tetikçi manipülatör iftiralar dizisini sıralıyor. Bu görüntülerde bana şantaj yapılarak bazı ihaleler alınmış, öğretim üyemiz sitemlerini duyurmak için istifa ediyorlarmış üniversitemiz içerisindeki bir gayleştirme faaliyeti yürütüyormuşuz. Belli ki bu akıl almaz iftiraları yapan tetikçi manipülatör ve onu yönetenler olayın sadece bir eşcinsel münasebet olarak anılmasını istemiyor, aynı zamanda yönetim süreçlerine yayılmış bir zafiyet olarak resmediliyor. Böylece olay benim kişiliğimden çıkıyor üniversitemize Aydın’ımıza karşı yapılmış bir itibar katline dönüşüyor” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZIŞIK GÖZALTINA ALINDI İDDİASI

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın isminin geçmesi ve fotoğraflarının servis edilmesi nedeniyle silinmesi ve yayından kaldırılması talebini de ‘Videoları kabul ediyor’, ‘Atabay itiraf etti’ gibi açıklamalarla kendi iddiasını güçlendirmeye çalışan Mehmet Özışık’ın ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in şikayeti üzerine kumpas kurma iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alındığı iddia edildi. Gözaltına alınma haberlerinin gerçek olmadığını twitter hesabından paylaşan Mehmet Özışık; "Bazı ufak tefek gazeteler benim gözaltına alındığımı haber yapmış, bu haberlere itibar etmeyin lütfen" ifadelerine yer verdi.