Söke Din Görevlileri Derneği Başkanı Hafız Keramettin Temiz, “Azerbaycan yalnız değildir” dedi. Başkan Temiz yaptığı açıklamada, “İşgalci Ermenilerin saldırısında şehit olan Azerbaycan Türkü kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılaraysa acil şifalar dilerim. Karabağ Türk-İslam Dünyası için müstesna bir yere sahiptir ve yeniden Azerbaycan’a ait olacaktır. İşgalden kurtarılan topraklar zaferin müjdeleyicisidir” diye konuştu.

“BUNA ARTIK DUR DENİLMESİ ŞART”


Ermenistan'ın, Azerbaycan mevzilerine ve sivil halka yönelik saldırısına Azerbaycan ordusunun gereğini yaptığını ve saldırıları püskürttüğünü belirten Başkan Temiz, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, saldırının hemen ardından Azerbaycan’a kesintisiz desteğini açıklayarak Türkiye’nin kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduğunu Dünya’ya bildirdi. Halihazırda hamdolsun Azerbaycan Ermeni saldırılarını da püskürttü. Ermenistan’ın 27 yıldır işgal ve saldırıları sürüyor. Buna artık bir dur denilmesi şart. İran ve Rusya, Ermenistan’a açıktan destek verirken başta Türkiye ile Pakistan da saldırının hemen ardından desteğini açıkladı. Bu da şunu gösteriyor; Küffara karşı Türk-İslam Dünyası bir bütün olarak kenetlenmelidir. Türkiye ile birlikte Azerbaycan’ın da içerisinde olduğu 7 Türki Cumhuriyet esas itibariyle de tek millettir” dedi.

“SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”


“Azerbaycan’a karşı Ermeni saldırıları, esasen adına Turan dediğimiz Türk Birliği’nin bir an önce kurulması ve hayata geçmesi konusunda da bir kez daha önemini ortaya koymuştur” diyen Başkan Temiz, “İnşallah bu yüzyılda bu birliğin sağlandığını görürüz. Yine bununla birlikte inşallah bu yüzyılda, dağınık halde bulunan emperyalizmin hedefindeki İslam ülkeleri de Cenab-ı Allah’ın yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de Enfal Suresi’nin 46. Ayeti’nde de buyurduğu üzere, “Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin; yoksa korkuya kapılırsınız ve kuvvetiniz elden gider” ikazını dikkate alarak derlenip toparlanırlar. Bu duygu düşüncelerle Söke Din Görevlileri Derneği olarak uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde toprak bütünlüğünü tesis etmek ve halkını korumak amacıyla Can Azerbaycan’ın gerçekleştirdiği vatan savunmasını sonuna kadar destekliyoruz. Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir” ifadelerini kullandı.