Karacasu’ya bağlı Ataeymir Mahallesi Söğütçü Mevkinde Karacasu Belediyesinde çalışan Bahattin Özdemir, bir şirketle anlaşarak 5 bin dönüm arazisinde su arama faaliyetine başladı. Yaklaşık bir haftadır devam eden çalışmalar çeşitli aksaklıklar sebebiyle durdu. Önceki gün randıman alınmaya başlanırken çalışmalar gece saatlerinde bu kez kuyunun arama ruhsatı olmadan açıldığı ve jeotermal arandığı iddiasıyla bir kez daha durdu. Ertesi gün olay yerine giden jandarma ekipleri müzede görevli personelle arazisinin sit alanı olup olmadığını inceledi. Arazinin sit alanı içerisinde olmadığı bilgisi verildi. Arazi sahibi Özdemir, gece saatlerinde ibraz edemediği DSİ’den alınan su arama belgesini sabah Aydın’dan getirmesine rağmen Jandarma tarafından çalışmaların başlatılmasına izin verilmedi.

“44 METRE DERİNLİĞE İNİLDİ”


Çalışma alanında 9’ar metrelik 50 yakın boru bulunduğu ancak bunların tamamının kullanıma uygun olmadığı yine çalışma esnasında arıza olması durumunda takviye yapmak için fazla sayıda borunun burada yer aldığı bilgisi verildi. Arazisinde kaçak kuyu açıldığı ve jeotermal arandığı iddialarının kendisini rahatsız ettiğini ifade Bahattin Özdemir, “DSİ 21 Bölge Müdürlüğünden alınmış, ASKİ onaylı Yer altı Suyu Arama Belgemizi Aydın’dan getirttim. İsteyen herkes inceleyebilir. Arazimde su arıyorum. 44 metreye yakın bir derinliğe indik. Öyle iddia edildiği gibi 190 metreye falan inilmedi. Zaten ruhsatımız da 120 metreye kadar inebileceğimiz yazıyor. Ayrıca jeotermal arama izni DSİ'den değil Valilikten alınır” dedi.

“JANDARMA ÇALIŞMALARI HAKSIZ YERE DURURDU”


Sözlerini sürdüren Bahattin Özdemir, “Ruhsatlarım olduğu halde kuyumu durdurdular. Ben sulama suyu çıkarmak için bu çalışmaya başladım. Ama gelip engel oldular. Bu takımlar burada sıkışır kalırsa bu zararı kim karşılayacak. Çalışmaların durmasına kim sebep olduysa dava açacağım. Belgem elimde. Hiçbir sıkıntı yok. Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürünün verdiği izinler elimde. Büyükşehirin onay verdiği de yazıyor. 44 metreye kadar inildi şu an. Su çıktığı anda bu bırakılacak. Zeytin yetiştiriyorum, ileriye dönük ceviz dikmeyi düşünüyorum. Belgemiz var neden izin vermiyorlar bilmiyorum. Jandarma araştırma mı yapacak bilmiyorum. Yarına kadar durun dediler. Ağaçlarım susuzluktan kuruduğu için ben bu kuyuyu açmaya karar verdim” dedi. Bahattin Özdemir’in ağaçları susuz kalmasına rağmen arazisinin girişinde bulunan ASKİ’ye ait suyu kullanmamasının sebebini, “Kapalı devre sulama sistemi yapmak istiyorum” şeklinde açıkladı.

“ARAÇLAR TIRLA TAŞINDIĞI İÇİN PLAKASIZ”


Şirket çalışanı Murat Avcı, “Burada arazi sulama kuyusu açıyoruz. Makinalarımız çekme belgelidir. Makinalarımız taşıma sistemlidir. Bu yüzden plakaları yoktur. Makine sıcak suya elverişli değildir. Böyle bir iftira ile bizi dünden beri durdurdular. Ruhsatımız, sondörlik belgesi, sigortalarımız tüm belgelerimiz mevcut. Böyle bir problemle karşı karşıyayız. Bu kuyu şu an beklemede olduğu için göçerse ben iş sahibinden para alamayacağım. Ben kendim de bu masrafı karşılayamayacağım. İki gündür boşu boşuna duruyoruz. En az 50-60 bin liralık malzeme yerin altında şu an. 44 metre kazdık şimdiye kadar. Suyu bulana kadar 90-110 arası kazacaktık. Bizim jeotermal arayabilmemiz için bir sürü aşamadan geçmemiz lazım. Bizim jeotermal aramak için ne yetkimiz var ne de belgemiz var. Bu makineyle yapabileceğimiz tek şey su sondajı. Sadece tarımsal sulama üzerine çalışıyoruz” dedi.