Evladının tüm ihtiyaçlarını karşılayan baba Yıldırım, 25 yıldır her gün 10 kilometre yol yürüyerek oğlunu sokak sokak gezdiriyor. Oğlunun günlerinin evde geçmesini istemediği için her gün gezdiklerini belirten baba Yıldırım, "O benim canım. Gerekirse sırtımda taşırım yine gezdiririm" dedi.
Efeler ilçesi İstiklal Mahallesi'nde yaşayan Süleyman-Kezban Yıldırım çiftinin 29 yıl önce Ramazan isimli çocukları dünyaya geldi. Zihinsel engelli olarak dünyaya gözlerini açan Ramazan'ın sağlığına kavuşması için Yıldırım çifti, büyük çaba harcadı. Yıldırım'ın ailesinin tüm çabasına rağmen Ramazan, sağlığına kavuşamadı. Konuşamayan ve hiçbir ihtiyacını karşılaşamayan Ramazan'ın hayatının her anının mutlu geçmesi için Yıldırım ailesi, adeta seferberlik başlattı.

25 YILDIR YÜRÜYORLAR


Anne Yıldırım, oğlu Ramazan'ın yanından bir an olsun bile ayrılmazken baba Yıldırım ise inşaatlardaki yorgunluğuna aldırış etmeden iş çıkışı oğlunu sokağa çıkararak gezdirdi. Ağır mesleğine rağmen baba Yıldırım, hiç bıkmadan oğlu Ramazan'la sokak sokak gezerek her gün akşam yürüdü. Tam 25 yıldır her gün oğlunu sokak sokak gezdiren baba Yıldırım, gösterdiği babalık duygusuyla kentte adeta kahraman ilan edildi. Oğlunun diğer çocuklar gibi sokaklarda gezip oyunlar oynayarak büyümesini istediği için çocuğuyla birlikte kilometrelerce yürüdüğünü belirten baba Yıldırım, imkanı elverdiği sürece oğlunu her gün gezdireceğini söyledi.

SEVGİ YOLU


Ramazan ile birlikte 4 çocuğunun olduğunu belirten baba Yıldırım, "Oğlum Ramazan, doğum esnasında beynine oksijen gitmediği için zihinsel engelli olarak dünyaya geldi. Sağlığına kavuşması için çok çaba sarf ettik ancak olmadı. Ne konuşabiliyor ne de bir ihtiyacını karşılayabilir. Küçüklük yıllarından itibaren ben ve annesi, oğlumuzun tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Yeri geldi sırtımızda taşıdık. Zor süreçler yaşadık ancak hiçbir zaman şikayet etmedik. Hayatımızı, oğlumun mutlu olmasına adadık. Oğlumun günlerinin sadece evde geçmesini istemedim. Çocuğumun diğer çocuklar gibi sokaklarda oyun oynayarak ve gezerek büyümesi için gayret gösterdim. Bu anlamda 25 yıldır her gün akşam oğlumla birlikte Aydın sokaklarında 10 kilometre yürüyoruz. Biz bu yürüyüşe sevgi yolu diyoruz. Oğlum sokakta gezerek moral buluyor. Yürürken çok mutlu oluyor. Sosyal hayatı görüyor. İnsanlarla bir arada olmaktan dolayı yaşadığı keyfi, yüzüne baktığımızda görebiliyoruz. O benim canım. Gerekirse yine sırtımda taşıyarak gezdiririm. Oğlumun mutlu olması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğim" dedi.

"YÜRÜYÜŞLE SAĞLIĞIMIZI KORUDUK"


Yürümenin insan sağlığı için çok önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, "Oğlumla beraber 25 yıldır her gün akşam yürüdük. Bu yürüyüşlerle hem ben hem de oğlum daha dinç kaldık. Bu yürüyüşler bizim sağlıklı kalmamızı sağladı. Oğlumun kasları gelişti. Vücudu evde oturarak hareketsiz kalmadı. Eğer bu yürüyüşler olmasa belki oğlum ve bende, fiziksel anlamda bazı rahatsızlıklar görülebilirdi. İkimizde şu anda fiziksel anlamda bir rahatsızlığın görülmemesinin nedeninin tamamen yaptığımız bu yürüyüşler olduğunu düşünüyorum. Ben oğlumu sokak sokak gezdirerek hayatı gösterirken o da benim sağlıklı ve dinç kalmamı sağladı. Yürüyüşle oğlum ve ben aslında birbirimizi hayata bağladık" diye konuştu.

"ÇOCUKLARINIZI SEVİN VE ONLARI MUTLU EDİN"


Tüm ailelere seslenen Yıldırım, "İnşaatlarda çalıştığım dönemlerde yorgun olsam bile oğlumu gezdirmekten vazgeçmedim. Onun yüzünün gülmesi, bizim mutluluğumuz. Bu anlamda tüm ailelere seslenmek istiyorum. Lütfen çocuğunuzun mutlu olması çaba harcayın. Çocuklarınızı sevin ve onları mutlu edin. Ona değer verin. İyi bir evlat olarak yetişmesini sağlayın. Vatanımıza ve çevresine yararlı bir birey olması için vakit harcayın. Çocuklarınızı sevgiden mahrum etmeyin. Çocuklarımız her şeyin en güzeline layık. Onlar bizden alacakları iyi eğitimlerle büyürlerse ilerde bunun aynısını kendi çocuklarına yansıtacaklar. Bu durum da daha güzel bir toplumun oluşmasını sağlayacak" şeklinde konuştu. Tek isteğinin çocuğunun yüzünün gülmesi olduğunu ifade eden anne Kezban Yıldırım, "Bizim tek düşüncemiz, çocuğumuzun mutlu olması. Eşim ile birlikte yıllardır bunun için çaba harcadık. Zor günler geçirdik. Zor günlerimizde bile asla ümidimizi kaybetmedik. Onun mutlu olduğunu görünce dünyalar bizim oluyor. Her zaman onu mutlu etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.