Söke'de 2014 yılında 131 No'lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ortaklarının şikayet dilekçelerine istinaden dava açılan ve geçtiğimiz yıl ticari faaliyetleri mahkeme kararıyla durdurulan verimli tarım arazilerine kurulu çırçır fabrikaları, Kooperatif Başkanı İsmail Özer ile İYİ Parti Söke İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Refik Mercan'ı karşı karşıya getirdi. İYİ Parti'li Mercan'ın faaliyetleri durdurulan çırçır fabrikalarının yeniden açılması için fabrika sahipleri adına Söke Belediyesi yetkilileriyle temasta bulunup girişim başlatmasına tepki gösteren Başkan Özer, Refik Mercan’ın siyasi kimliğini kullanarak devam eden yargı sürecine rağmen konuyla ilgili belediye yetkilileriyle ve siyasi kanallarla kontak kurmaya kalkışmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

"BU TAVRI KABUL ETMİYORUZ"

Başkan Özer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu şahıs, geçmişte çıktığı bir radyo programında da söz konusu dava süreci devam ederken, ortaklarımızın şikayet dilekçelerine istinaden yargıya taşınan fabrikaların faaliyetlerinin durdurulmasının ve sonlanmasının karşısında bir tavır almıştır. Ne geçmişte sergilediği bu tavrı ne de halihazırda sergilediği tavrı kabul etmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

"BİR AVUÇ AZINLIĞIN YANINDA YER ALIYOR"

İYİ Parti’nin Türk Siyaseti’ne yeni bir soluk getirdiğini ve bu noktada Türkiye Cumhuriyeti eski İçişleri Bakanı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de bazı samimi söylem ve eylemleriyle halkın takdirini toplamasının en son yapılan Genel Seçimler’de hem Türkiye genelinde hem de Söke’de sandıkta da karşılık bulduğunu ifade eden Başkan Özer, “Hal böyleyken Söke’de İYİ Parti’nin ilçe yönetim kurulu üyesi olan bir şahıs çıkıyor, verimli tarım arazilerinin işgaliyle ilgili bir konuda üreticilerin, çiftçilerinin yanında yani halkın yanında yer almak yerine bir avuç azınlığın yani fabrikatörlerin yanında yer alıyor. Yetmiyor, Söke’de Millet İttifakı’nın yerel seçimleri kazanmasını fırsat bilip belediyedeki bazı yetkililerle de temas kurarak kurumumuzun, ortaklarımızın şikayetleri üzerine dava açtığı ve mahkeme kararıyla faaliyetleri durdurulan fabrikaların yeniden faaliyetlerine başlaması için aracı oluyor" dedi.

"DENSİZLİKTİR VE ETİK DIŞIDIR"

"Biz Söke’de 1949 yılında kurulmuş köklü bir kuruluşuz" diyen Başkan Özer, "Kurumumuzun ve dolayısıyla ortaklarımızla üreticilerimizin aleyhine olan bu tür köksüz ve güdümlü tavırları açıkçası ben İYİ Parti’nin bir ilçe yöneticisine de yakıştıramıyorum. Bu densizliktir, hadsizliktir, saygısızlıktır ve etik dışıdır. Eğer amiyane tabirle söylemek gerekirse ortak ve üreticilerimizi sırtından hançerlemekle de eşdeğerdir” şeklinde konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RET OYU KULLANMIŞTI"

Geçmişte AK Parti eski Milletvekili Mehmet Erdem’in de söz konusu fabrikaların lehine girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Özer, “Bir düşünün, ‘Toprak Koruma Kanunu’nu çıkartan bir partinin milletvekili hatta bazı ilçe başkanları dahi geçtiğimiz süreçte bu fabrikaların Söke Ovası’nda mantar gibi çoğalması için el verdi, destek oldu. Bizim buna karşı dur dememiz, dönemin Aydın Valisi tarafından da tepki gördü ama biz mücadelemizden geri durmadık. Sonuç itibariyle davanın seyri artık sonlanacak. Kaldı ki bu davanın en başına dönük bakacak olduğumuzda İl Toprak Koruma Kurulu’nda söz konusu fabrikalarla ilgili oylama yapıldığında halihazırda Millet İttifakı’nın yönettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı iradesinin de ret oyu var. Yani açıkçası Millet İttifakı’nın ortağı olan İYİ Parti’den Söke’de bir ilçe yöneticisinin devam eden bu davayla ilgili kendini görevli addedercesine sürece müdahil olmaya çalıştığı bu tavra akıl sır erdirmek de mümkün değil" diye konuştu.

“MEHMET ERDEM'DEN NE FARKI VAR?”

Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin Ege Bölgesi'ndeki en büyük tarım satış kooperatifi olduğunu söyleyen Başkan Özer "Bu büyüklüğümüzü hazmedemeyenlerin ucuz ayak oyunlarıyla bir süredir yıpratılmaya çalışıldığımız da ortadadır. Ben açıkçası şunu soruyorum; Refik Mercan’ın halihazırda sergilediği tavrın geçmişte AK Parti’de en son Genel Seçimler’de tekrardan milletvekili adayı yapılmayarak üstü çizilen Mehmet Erdem’in sergilediği tavırdan ne farkı var? Kendisini kooperatif ortaklarımız adına akli selime davet ediyoruz. Yoksa bu iş bambaşka bir noktaya evrilecektir ve bizim buna karşı kayıtsız kalmayacağımızın da bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.