Ege Bölgesi’nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Didim’de turizmin yanı sıra tarımsal anlamda en önemli ürün olarak ilçede göze çarpan zeytincilik her geçen yıl giderek büyüyor. 1 milyondan fazla zeytin ağacının olduğu ilçede dane zeytincilik her geçen gün gelişiyor. Didim’de özellikle dane zeytin konusunda elde edilen gelirin artması üreticiyi de zeytinciliğe teşvik ediyor. Özellikle reform arazilerine ekilen sofralık zeytin üretiminde ise 2020 yılı dane zeytin toplama işlemi başladı. Akyeniköy ve Akköy mahallelerinde yapılan dane zeytin üretimi her geçen yıl artarken, ürünü olgunlaşan çiftçilerin ise hasada başladıkları görüldü.

"DAHA İYİ HABERLER VERECEĞİZ"


2020 yılı dane zeytin üretimiyle ilgili bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım, “Salamura olarak da satılan dane zeytin hasadı başladı. Zeytini olgunlaşan bazı çiftçilerimiz zeytinlerini toplamaya başladı. Zeytinler 10 gün içerisinde daha da siyahlaşıp olgunlaşacak. Şu an bir fabrika temsilcisi alım için yerini açtı ve diğerleri 1 Ekim’de açacak.
Oda olarak çiftçilerimiz tarafından tane zeytinin, sofralık zeytinin en yüksek fiyattan satılması için çalışıyoruz. Ürünlerini toplamakta acele etmesinler, yakın zamanda daha iyi haberler vereceğiz ve rekabet ortamının artması için çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.

"ÜRÜN VERİMİ VE KALİTE GÜZEL"


Akköylü zeytin üreticisi Aytaç Sevinç ise bu yıl da dane zeytin üretimine başladıklarını belirterek, “Bu yıl da ürün verimi ve kalitemiz güzel, Didim’in havası ve suyu zeytinlerimiz için bir nimet. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da dane zeytin hasadımıza başladık. Verimli bir yıl olacağına inanıyorum. Geçen yıl fiyatlar iyiydi ama her geçen yıl girdi maliyetleri fazla. Sonuçta emek vererek, para harcayarak bu ağaçlara bakıyoruz. Umarım bu sene rekabet daha iyi olur ve tüm üreticilerimiz emeklerinin karşılığını alır” ifadelerini kullandı.