AK Parti Aydın İl Teşkilatı’nın hafta sonu gerçekleşen Söke ve Kuşadası kongrelerinde konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Savaş, yerel ve ulusal bazı konulara ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Konuşmalarında özellikle birlik ve beraberlik konusunda partililerini uyaran Milletvekili Savaş, AK Parti’nin dirliğin ve birliğin partisi olduğunu kaydederek birlik ve beraberliği sürdürmeye mecbur olduklarının altını çizdi.

“AYDIN’A 310 MİLYON LİRALIK YARDIM SAĞLANDI”


Söke’deki kongrede gerçekleştirdiği konuşmada, koronavirüs ile mücadelede Türkiye’nin bir başarı hikayesi yazdığını söyleyen Savaş, “Bunda etkili olan güçlü liderlik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve etkili kriz yönetimiyle zamanında alınan önlemlerdir. Salgın sürecinde ihtiyacı olanlara yapılan ayni ve nakdi yardımlar devam ediyor. Sadece Aydın’da biz nakdi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 310 milyon lira ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz. Bu pandemiyle mücadele esnasında biz aynı zamanda terörle mücadeleye de devam ederek Doğu Akdeniz’de dış politika konusunda çok önemli hamleler de yaptık. Ekonomik güvenlikle birlikte kamu güvenliğini de sağladık. Diğer ülkelere baktığımızda hepsi çuvalladı; bakıyoruz her biri kağıttan kaplan çıktı. Ekonomisi ve teknolojisi çok güçlü olan ülkeler dahi vatandaşlarını hastanelerde kaderlerine terk etti. İtalya, İspanya ve İsviçre’nin parası yok muydu? Güçleri yok muydu? Elbette vardı ama orada eksik olan Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderlerinin olmamasıydı. İşte her anlamda fark bu. O güzel ve yiğit insanı adam gibi adam olan o Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah başımızdan eksik etmesin” dedi.

“HEP BERABER BU DAVAYA SAHİP ÇIKACAĞIZ”


Ağustos ayında AK Parti’nin 19. yaş gününü kutladıklarını belirten Milletvekili Savaş, “Tarihten ve milletten aldığımız şuurla biz 83 milyonun partisi olduk. Herkesi kucakladık. AK Parti demek birlik ve dirliğin partisi demektir. Bu nedenle bu davaya sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Hep beraber bu davaya sahip çıkacağız. Bizim en büyük cephanemiz birlik ve beraberliğimizdir. Geçmişte olduğu gibi bugün de önümüze engeller konuluyor. ‘AK Parti’yi iktidardan düşürelim, AK Parti’yi Erdoğan’dan kurtaralım’ diyorlar. Hedefleri ve amaçları bu. Onlar istiyorlar ki onların karşısında seyreden ve tereddütte kalan bir Türkiye olsun. Kontrol edilebilen ve yönetilebilen bir Türkiye istiyorlar. Ama artık o eski Türkiye geride kaldı. Artık bu coğrafyada bizden habersiz bir iş yapamazsınız diyen bir Türkiye var. Onun da lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun için her zamankinden daha fazla bir ve beraber olacağız. Birlikte hareket edeceğiz. Böyle bir mecburiyetimiz söz konusu. Çünkü iddialarımız ve hedeflerimiz var. Bu iddia ve hedeflerimizi gerçekleştirebilme adına yolumuza var gücümüzle emin adımlarla yürüyebilmek için de çok çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

“DOĞU AKDENİZ’DE OLMAZSAK ANADOLU’DA DA OLAMAYIZ”


“Türkiye’nin 100 yıl önceki düşmanlar yine aynen karşımızda” diyen Milletvekili Savaş, “Değişen hiçbir şey yok. 40 yıldan bu yana bizi terörle terbiye etmeye çalıştılar, başaramadılar. Şimdi karşımıza devletleri çıkartıyorlar. Bakın karşımızda İtalya, Yunanistan, öbür tarafta Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler var. Bize Libya’da, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de ne işiniz var deniliyor. Bakın Libya’da olamazsak, Doğu Akdeniz’de olamayız. Doğu Akdeniz’de olamazsak Anadolu’da olamayız. Bu enerji savaşlarında bizim de var olmamız gerekiyor. Karadeniz’deki o müjdeli haber hepimizi çok mutlu etti. 320 bin metreküplük geleceğimiz ve yarınlarımız adına çok önemlidir, ekonomik bir değerdir. Aynı zamanda stratejik bir önemi de var. Artık biz açık denizlerde sismik araştırma ve sondaj yapabilme kabiliyetini kazanmış oluyoruz. Bunda hem savunma sanayi hem de ekonomide milli güç olma durumu söz konusudur. İşte endişe ve korkuları da budur. Eskiden petrolümüz, doğalgazımız olsun denilirdi. İşte oldu, güzel müjdelerin de arkası gelecek” dedi.