Ceyhan çifti yaz tatillerinde Sevgi Plajı’na ilk geldiklerinde buranın havasına, denizine ve ortama hayran kalarak mekanın müdavimi olmuş. Niyazi Ceyhan, sağlık sorunları nedeniyle malulen emekli olsa da, geçirdiği ağır ameliyat ile yine de hayata tutunmaya çalışmış. Çift, yaşadıkları bu alanı temiz tutmak adına çevrede atık durumda olan içecek teneke kutuları toplamaya başlamış. Hal böyle olunca çevrelerini temizlemekle birlikte bu atıklardan maddi olarak para da kazanmaya başlamışlar. Eşe Ceyhan, her gün belirli saatlerde bu atıkları topluyor. Sevgi Plajı’nı bir anlamda atıklardan kurtaran çevre dostu aile duyarlılığı ile takdir topluyor.

“KENDİMİZİ MUTLU HİSSEDİYORUZ”


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Eşe Ceyhan, “Geçen yıl geldiğimizde teneke kutuların ortalara atıldığını ve insanlarımızın çevreye karşı ne kadar acımasız olduklarını gördüm. Benim bu atıkları toplayıp çevreyi korumam gerektiğine karar verdim. Fakat daha sonra bu atıkları para karşılığında alıcılar gelince bir anlamda para da kazanmaya başladık. Para önemli olmasa da çevreyi temizlemek adına kendimizi mutlu hissediyoruz. İnşallah herkes aynı duyarlılığı gösterirse çevreyi daha iyi korumuş olacağız” dedi.

“ÇEVREYE VE DOĞAYA SAHİP ÇIKALIM”


Niyazi Ceyhan ise geçirdiği ağır ameliyatlar neticesinde hayata tutunmayı başardığını fakat hareketleri sınırlı olduğu için yorulmaması gerektiğini aktardı. 7 yıl önce Denizli Devlet Hastanesinde geçirdiği ameliyat ile yaşamına devam ettiğini belirten Ceyhan, 60 gün komada kalsa da hayata yeniden tutunmaya çalıştığını dile getirdi. Niyazi Ceyhan, “Geçen yıl Sevgi Plajı’nı gördük, beğendik ve bizim sağlığımız açısından burası bizleri mutlu etti. Çok sağlıklı ve tertemiz havası var. Plajı bizlerin kirletmemesi gerekir. Fakat gördüğümüz manzara bizleri ziyadesiyle üzdü. Eşimle birlikte bunları toplamaya karar verdik. Biriken bu teneke kutu atıklar için belirli bir zaman sonra alıcılar gelince bizler de maddi olarak gelir elde etmeye başladık. Buraya piknik yapmaya gelen insanlarımızın çevreyi kirletmeleri bizleri aşırı derecede üzüyor. Bu tabiatı gelecek nesillere miras bırakmak istiyorsak lütfen çevremizi ve doğamızı kirletmeyelim ve sahip çıkalım’’ ifadelerini kullandı.