Karacasu'da ilk vakanın Ataeymir Mahallesinde görülmesinin ardından ikinci vaka Geyre'de görülmüştü. Bayram ziyareti sebebiyle Van'a giden ve burada bir düğüne katılan Y.S. (50) temaslı olduğu gerekçesiyle gözetim altına alınmıştı. Bu kişinin yapılan test sonuçları 7. gününde pozitif çıktı. Y.S'nin eşine de yapılan test sonuçları bir gün sonra açıklanırken, bu kişinin de test sonuçları pozitif çıktı. Karacasu Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Şahısla aynı evde yaşayan ve aynı şekilde 16 Ağustos 2020 tarihinde il dışı temaslı olarak izole altına alınmış olan bir yakınında Covid-19 testi maalesef pozitif çıkmıştır. Koronovirüsün ilçemizde daha fazla yayılmaması için daha duyarlı davranıp alınan tedbirlere, kurallara uyulması büyük önem arz etmektedir" denildi.

3 OLASI VAKA VAR


Kaymakam Ahmet Soley de, "Karacasu'da şu ana kadar toplam 3 pozitif vaka görüldü. Biri Ataeymir, ikisi Geyre'de. İlçe merkezinde pozitif vaka yok. Hayat eve sığar uygulamasında ilçe merkezinde görülen mavi uyarı temaslı olan bir kişiyle alakalı. Bunun dışında 3 tane olası vakamız var. Bunların test sonuçları negatif ama tomografilerinde belirtiler var. Farklı yerlerde pozitif vakalarla temaslı olduğu tespit edilen 13 kişi de evlerinde gözetim altında" ifadelerini kullandı. Kaymakam Ahmet Soley ayrıca vekalet ettiği Kuyucak ve Bozdoğan'da vaka sayının artmasından dolayı birkaç mahallenin karantinaya alınma ihtimali olduğu sözlerine ekledi.

DÜĞÜNLER SONUNA KADAR TAKİP EDİLECEK


Düğünlerden de sosyal mesafeye uyulmayan görüntüler gelmeye devam ettiğini ifade eden Ahmet Soley, "Düğünlerde gelin damat dışında kimse piste çıkamaz. Ama dün akşam düğünlerden öyle görüntüler geldi ki tam bir rezalet. Bir de facebooktan paylaşıyorlar. Emniyet ve jandarma bundan sonra düğünlerde sonuna kadar kalacak, nöbet tutacak" dedi.