Aydın'ın Efeler ilçesinde Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi bünyesinde toplu taşıma hizmeti veren şoförler, sadece meslekleriyle değil gösterdikleri örnek davranışlarla da topluma hizmet ediyor. Kooperatif Başkanı Okan Yalçın öncülüğünde şoförler, trafikte seyir halindeyken zor durumda kalan vatandaşların yardımına koşuyor. Adeta bir Hızır gibi vatandaşın imdadına yetişen şoförler, uzattıkları yardım eliyle birçok insanı hayata bağladı. Sosyal sorumluluk duygusuyla hareket ederek zorda kalan insanların destekçisi olan şoförler, örnek davranışlarıyla Aydınlıların takdirini kazanıyor.

"VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"


Kooperatif bünyesinde yer alan 160 araçta görev yapan tüm şoförlerle gurur duyduğunu belirten Başkan Okan Yalçın, "Şoförlerimize her zaman önce insan hayatı diyoruz. Bir insana yardım eli uzatmayı, tüm insanlığa uzatılmış bir el olarak görüyoruz. Şoför arkadaşlarımız da yardımseverlik konusunda her zaman bizleri mutlu etti. Bugüne kadar birçok arkadaşımız, araçta rahatsızlanan vatandaşları güzergahlarından çıkarak hastaneye yetiştirdi, trafikte aniden yanmaya başlayan araçlara yangın tüpüyle müdahale ederek olası bir facianın önüne geçti. Yine şoför arkadaşlarımız, başka bir aracın çarpması sonucu yaralanan köpeği aracına alarak tedavi için veteriner hekime götürdü. Cüzdan bulan şoför arkadaşlarımız, cüzdanı sahibine teslim etti. Vatandaşlarımızın destekçisi olarak sorunlarını çözen şoför arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Şoförler olarak kimsesiz olan hayvanları, tesislerimize getirerek bakımlarını üstleniyoruz. Tüm şoför arkadaşlar olarak her zaman vatandaşların yanında olmaya devam edeceğiz. Yaşadıkları sorunlarına duyarsız kalmayıp yardımlarına koşmayı sürdüreceğiz. Ayrıca, 500 kişilik ailemizle hepimiz gönüllü olarak ihtiyaç halinde Orman Müdürlüğümüz ve Büyükşehir İtfaiyesi ekibinde yer alarak orman yangınlarında yardıma hazırız" dedi.

YOLCULARA DEZENFEKTAN DESTEĞİ


Tüm dünyada görülen koronavirüse karşı da şoförler olarak gerekli önlemleri aldıklarını belirten Başkan Yalçın, "Araçlarımıza yolcularımızı maske takmadan almıyoruz. Bunu hem yolcularımız, hem de kendi sağlımız için yapıyoruz. Araçlarımıza binen vatandaşlarımıza dezenfekten veriyoruz. Sağlıklı ve güvenli bir yolculuk için gereken tüm önlemlerimizi alıyoruz. Tesislerimizde bulunan kameralarımızdan tüm araçlarımızı takip ederek sorunsuz bir yolculuk sağlamaya çalışıyoruz. Topluma örnek olan tüm şoförlerimizi her ay çeyrek altınla ödüllendirerek yaptıkları iyilikleri daha da anlamlandırıyoruz. Şoförlerimize alanında uzman olan kişiler tarafından eğitimler vererek topluma her konuda örnek olmaları sağlıyoruz. Canlılarını bize emanet eden yolcularımızın en güvenli bir şekilde yolculuk yapmaları için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz. Dezenfektan konusunda destek veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.