Karacasu'ya bağlı Ataeymir Mahallesinde pozitif çıkan S.K’nın kendisi hakkındaki eleştirilerini hatırlatarak toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Ahmet Soley, “Desteklersiniz desteklemezsiniz bu önemli değil. Seversiniz sevmezsiniz bu da önemli değil. Ben burada görevimi yapıyorum. Takdir edecek sizlersiniz. Hatam eksiğim vardır. Hatasız insan olmaz. Ama ben her zaman en iyisi ve en doğrusunu yapmaya çalıştım. Yaptığım hiçbir iş için şahsi menfaat gözetmedim. Dün ben sadece bir iş için 20 dakika için üşenmedim, Denizli’ye gittim geldim. Sadece bir şeyi olumlu sonuçlandırabilmek için. İster beni destekleyin ister desteklemeyin. Çekinmeden de söyleyin, Kaymakam bey şu hatan var deyin. Ama destekliyorsanız da bu desteği görmek istiyorum. Kendinizi açıkça ortaya koyun. Bu kişileri dışlayın. Bu kişileri eleştirin. Bu kişilerin suskunluğunu sağlayın arkadaşlar. Artık bitsin ben bıktım” dedi.

SİZ SEÇİLMİŞ İNSANLARSINIZ


Kaymakam Soley'in, “Siz serbestsiniz. Siz seçilmiş kişilersiniz. İstediğiniz gibi düşünürsünüz. Kaymakam Bey sen Kaymakamlık yapamıyorsun, Kaymakam değilsin, git deyin, gitmeyen namussuzdur. Bunu dediğiniz gün emeklilik dilekçemi imzalamaya hazırım. Bu sözü de veriyorum. Eğer arkadaşlar memnunsanız ne olur bu kişilere karşı benim yanımda arkamda yer alın, bu kişileri dışlayın. Susturun artık bu kişileri, ben bıktım” sözlerine bir muhtar destek vererek, “Memnunuz Sayın Kaymakamım, bravo” diye seslenirken diğer muhtarlar da alkışlarla destek verdi.

GAZETECİLER KİMİ KASTETTİĞİNİ SORDU


Toplantı sonrası bir gazetecinin; “Kaymakam Bey, 'Dışlayın, dışlayın, dışlayın' dediniz. İsim verseniz dışlamak daha kolay olmaz mı?” diye sorusu üzerine Kaymakam Ahmet Soley; "Dışlamak değil, ben kimseye isim vermiyorum. Benim bunu istemek hakkım. Beni istemiyorlarsa söylesin muhtarlarımız. Bir saat durmam Karacasu’da. Ben emekliliğe de hazırım. Eğer böyle bir şey olursa, bir daha böyle bir şey olursa. Kimi dışlayacaklarına kişiler kendileri karar versinler. Bizi eleştirebilirler ama saldırı yönünde eleştirenleri dışlasınlar” dedi. Covid-19 testi pozitif çıkan S.K.'nın açıklamalarında dile getirdiği 'Alçakça' kelimesinin basında yayınlanamayacağını söyleyen Soley, “Basın organı o haberi yapmadan önce basın ahlakına göre bizlerden görüş alması gerekir. Alçakça ifadesi kullanıldı, nedir bu. Bu haber yapılmadan önce gelip bana sorulsaydı, şahsın söylediklerinin 10’da 9’unun hatalı olduğu ortaya çıkardı. Benim elimde beyanlar var. Gazetede apar topar aynı gün yayınlamaya gerek duydu. Bu ifadeden de dolayı savcılığa vermesini de bilirdim. Bu ifadeyi sansürleyerek kullanması gerekirdi. Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Kimseden de davacı olmadan sadece bu şahıstan davacı oldum. Ama bundan sonra gerekeni yapacağım” dedi. Kaymakam Soley’in önce dışlayın deyip daha sonra bundan sonrasını kastettim demesi ise kafaları karıştırdı.


DAHA ÖNCE DE 'DIŞLAYIN' DEMİŞTİ


Öte yandan Kaymakam Ahmet Soley'in Ramazan Bayramı kutlamaları için gittiği sırada yolda karşılaştığı sokağa çıkma yasağı bulunan 75 yaşındaki bir vatandaşı uyarma üslubu videolu bir şekilde haberlere yansımasının ardından sosyal medyada yapılan yorumlar sonrası bir sayfalık açıklama yayınlamıştı. Belediyeden de anons edilen açıklamanın son bölümünde, “Ancak bazı kişiler (kimileri gazeteci maskesi altına sığınarak) beni yıpratmak, kamuoyunda küçük düşürmek için bir algı operasyonu içindedir. Sosyal medyada aleyhime paylaşımlar yapılıp, yerel basında haberler çıkarılıyor. Değerli Karacasulular yukarıda da belirttiğim gibi koronavirüs salgını sürecinin yönetilmesi sürecinde başarılı olup olmadığımı takdir edecek sizlersiniz. Bana inanıp güveniyorsanız lütfen aleyhime yürütülen bu algı yaratma, yanıltma kampanyasını sürdürenlere yüz vermeyip bunları dışlayın. Bu şekildeki yayınlara ve paylaşımlara gerekli cevabı verip bize olan güven ve desteğinizi gösterin. Bizi destekleyin” ifadelerine yer vermiş, kendi hatasından dolayı özür dilemek yerine bir gazeteciyi 'dışlayın' diyerek hedef göstermişti.