Son zamanlarda ardı ardına çıkan orman yangınlarının ardından Aydın Valiliği’nce orman alanlarını yangınlara karşı korumak için ‘Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’ kuruldu. Komisyon tarafından alınan ilk karar kapsamında ormanlık alanlar içerisinde mangal, semaver ve ateş yakılması yıl sonuna kadar, ormanlara yakın alanlarda ise ekim ayının sonuna kadar yasaklandı.

3 İLÇEDE İZİN VERİLDİ

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nca alınan kararda şu ifadelere yer verildi: “Ormanlık alanlar içinde mangal, semaver ve ateş yakmak yıl boyu yasaktır. İlçe sınırlarında ormanlık alanlar dışında da, ormanlık alanlara belirli mesafeye kadar ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir. Bu mesafe ilçe komisyonlarınca belirlenecektir. Özel işletmeler dahil olmak üzere ilçe komisyonları tarafından belirlenen mesafe ve sınırlar dışında, ormanlık alanlara yakın alanlarda mangal, semaver ve ateş yakmak ekim ayı sonuna kadar yasaktır.”
Komisyon kararında Buharkent Gelembe Mesire Alanı, Kuyucak Belenova Mesire Alanı ve Koçarlı Adnan Menderes Kent Ormanı’nın yasak kapsamının dışında olduğu belirtildi.

ANIZ YAKMAK DA YASAK

Kuru otları imha etmek amacıyla anız yakılmasının da yasaklandığı belirtilen komisyon kararında, “Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere anız yakmak yıl boyu yasaktır. Bağ, bahçe artığı, ot, dal gibi bitki örtüsü yakılmasına 31 Ekim tarihine kadar kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Denetimlerde karara uymayanlar ilgili mevzuat kuralları çerçevesinde cezalandırılacaktır” denildi.