TBMM’nin tatile girmesinin ardından ‘Gönül Seferberliği’ çerçevesinde seçim bölgelerinde ziyaretlerde bulunan AK Parti Aydın milletvekilleri, Nazilli’de de vatandaşlarla bir araya geldi. AK Partili vekiller Aydın’da ilçe ziyaretlerini Söke ve Koçarlı’nın ardından Nazilli’de sürdürdü. AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın ev sahipliğindeki ziyarete, Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı, İl Başkanı Ömer Özmen ile partililer katıldı.
İlk olarak milletvekilleri AK Parti Nazilli Teşkilatı’nın İstasyon Meydanı Uzun Çarşı girişinde bulunan parti binasında partililerle buluştu. Daha sonra Uzun Çarşı’ya giren vekiller esnaf ve vatandaşları dinledi.

“TÜYÜ BİTMEDİK YETİMİN HAKKI VAR”

Partideki buluşmada konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yüklendi. Çerçioğlu’nun Nazilli için 2014 yerel seçimlerinde vadedip yapmadığı projelerinden bahsederek, kaynakların yanlış yerlerde kullanıldığını belirtti. Erim, “Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıkları ortada, yapmadıkları ortada. Zamanı gelince milletimiz cevabını versin. Tüyü bitmedik yetimin hakkı var. Burada paralar çarçur oluyor. Olmayacak işlere para harcıyorlar. Belediyenin gücü o kadar çok ki, kaynaklar olmayacak yerlere gidiyor. Vatandaşımız siyasete değil, hizmete oy versin. Mustafa Savaş vekilimiz seçimi kazansaydı, Aydın ve Nazilli’yi görseydiniz” dedi. Erim, belediyenin yapamadıklarını Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın (YİKOB) yapacağını söyledi. Erim, "YİKOB olarak belediyenin yapmadıklarını biz yapalım diye uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

“KAMUOYUNU AYDINLATIYORSUNUZ”

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çerçioğlu’nun adayken vadettiği projeler olduğunu belirterek, “Aday olduğumuz zaman bunları dile getirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın geçmiş dönemde adayken vadettiği projeler var. Onların da takipçisi basın olacak. Kamuoyunu aydınlatan sizlersiniz. Biz sürekli söyledik. Şimdi de siz yazıp çizeceksiniz” diye konuştu.

“İKTİDAR OLARAK DAİMA HALKIN İÇİNDEYİZ”

Şehrin ortak akılla yönetilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Metin Yavuz, “AK Partili vekiller olarak seçildiğimiz günden bu yana sahada vatandaşlarla içi içeyiz. Vatandaşımızın sorunlarına nasıl çözüm üretiriz? Onların gayretine düştük. Biz bu alanda gezerken yerel iktidarın sokakta vatandaşın sorununu dinlediğini görmedik. Salgın döneminde buna rastlamak mümkün olmadı. Mustafa Savaş vekilimizin şehrin ortak akılla yönetilmesi gerektiği çağrısı sonuçsuz kaldı. Ben istiyorum ki Uzun Çarşı’daki esnafımız Büyükşehir Belediye Başkanını yakinen görsün, hislerini anlatsın. İktidar olarak daima halkın içinde olduk. Yerel yönetimleri de bu şekilde davranmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN BAHŞİŞ

Uzun Çarşı ziyareti sırasında vekiller, saz çalarak geçimini sağlayan bir vatandaştan Aşık Mahsuni’nin ‘Mevlam gül diyerek iki göz vermiş’ eserini dinledi. AK Partili vekiller saz çalan vatandaşa bahşiş verdi.