Kaymakam Canan Hançer Baştürk, İzmir'in Bayraklı ilçesinde 2 yıl görev yapmasının ardından, Aydın'ın İncirliova ilçesine atandı. 1987 yılında ilçe statüsüne kavuşan İncirliova'nın ilk kadın kaymakamı olan Baştürk, kaymakamlık hizmet binasına gelerek, yeni görevine başladı. Türkiye'nin çeşitli illerinde 26 yıl kaymakamlık ve vali yardımcılığı yapan Baştürk, İncirliova'nın tarihine ilk kadın kaymakam olarak geçmekten dolayı gururlu ve mutlu olduğunu söyledi.

ROL MODEL OLACAK

Kaymakamlık görevinde kadın olmanın avantajlarını gördüğünü dile getiren Baştürk, "Bizim toplumumuz, bayanları seviyor. Aslında bir anaerkil toplum olduğumuzu düşünüyorum. Sosyal ilişkilerde daha başarılı olduğuma inanıyorum. Görevim boyunca hep iyi ilişkiler kurdum. Burada da güzel olacağına inanıyorum. Bir bayan olarak burada, yeni yetişen çocuklara, özellikle de kız çocuklarına rol model olabilirsem ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

"HALKIMIZA EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERECEĞİZ"

Yeni görev yerine, hayırlı ve güzel işler yapmak için geldiğinin altını çizen Baştürk, şunları kaydetti: "İncirliova'yı güzel buldum. Zaten bildiğim bir yer. Kendim de Denizli Sarayköylüyüm. Orası ile burası çok farklı değil, ikisi de Ege’nin ilçesi. İncirliova'ya elimden geldiğince güzel hizmetler yapmak isterim. Tabi dezavantajlı gruplar olsun, öğrenci arkadaşlarımız olsun, şu anda gündemde bulunan sağlık konusuyla ilgili olsun. İdareci arkadaşlarımızla birlikte halkımıza en iyi şekilde hizmet vereceğiz."