Geçmişi 11. yüzyıla dayanan Çerkez’inden Yörüğüne, Giritlisinden muhacirine birçok kişiye ev sahipliği yapan Kuşadası'nın en gözde mahallesinden olan Davutlar'da, son 10 yılda en fazla göç alan, temiz havası, doğası ve denizinin yanı sıra kendine has şeftalisi, mandalinası, zeytini ve sıcak su hamamıyla ünlenirken, mahalleye olan ilgisizlik ise tepkiye neden oluyor.

“HİZMET ALAMIYORUZ, İLÇE OLMAK İSTİYORUZ”


Davutlar’ın sadece seçimden seçime hatırlandığını ve verilen vaatlerin tutulmadığını savunan mahalle sakinleri, “Her seçimde siyasilerin ve belediyenin vaatleri oluyor ama hiçbiri gerçekleşmiyor. Mahallemizin sokaklarından hala fosseptik akıyor, çöpler her yerde, neyini anlatayım ki bilmiyorum. Çiçek dikmekle, park yapmakla belediyecilik olmaz. Dikilen ağaçlar da ilaçlanmadığından zamanı gelince pamuk lifi oluşuyor, ballık akıyor, kırık kaldırımlar, ot, çöp dolu her taraf. İlçe içerisinde temizlik için 2 süpürgeci var, sanırım bunlar da yetemiyor, biraz ilgi istiyoruz. Davutlar’ın kaderi bu olmamalı” ifadelerini kullandı.

İMZA TOPLAYACAKLAR


Mahallelerinden seçilen Meclis Üyesi Funda Şenol’a da soruları olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Sayın meclis üyemiz, mahallemizin sorunlarına ne kadar duyarlı merak ediyorum. Hiç sokakları dolaşıyor mu? Vatandaşın sorunların dinleyerek başkana iletiyor mu? Sanmıyorum. Hem Kuşadası Belediyesinden, hem de Büyükşehirden hizmet fakiriyiz” dedi. Seslerini bir türlü duymak istemeyen ve üvey evlat yaklaşımı gösteren Kuşadası‘ndan ayrılıp ilçe olmak istediklerini, bunu devlete ve siyasilere ulaştırmak için imza topladıklarını sözlerine ekledi.