Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Esenköy Mahallesi’nde Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından 21 bin metrekare alanda gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışması, Esenköy Mahallesi başta olmak üzere 12 mahallenin sıklıkla kullandığı yolun araç trafiği açısından daha güvenli hale gelmesini sağladı. 15 günde gerçekleşen yol çalışmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etmek isteyen mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı da köyün girişine pankart asarak hem Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu, hem de ekiplerini onore etti.

PANKART ASARAK ONORE ETMEK İSTEDİK

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Esenköy Mahallesi sakinleri tarafından köyün girişine 'Esenköy (Arpaz) yolunda yapılan sıcak asfalt çalışmaları için Aydın'ın Topuklu Efesi sayın Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ederiz', Esenköy Mahalle Muhtarı Ali Küçük adına da 'Mahallemizde yapılan sıcak asfalt çalışması ve hizmeti için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Özlem Çerçioğlu'na mahallem ve şahsım adına teşekkür ederim' yazılı pankartlar asıldı. Mahalle sakinlerinin talebi ile hemen pankart yaptırdığını söyleyen Muhtar Küçük; “Yolun çok beğenilmesinin ardından mahalle sakinlerimizden gelen taleple pankart asarak hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza hem de ekiplerine verdikleri hizmet ve özverili çalışmaları için teşekkür etmek istedik. Nasıl bir aksaklık olduğunda şikayet ediyorsak, güzel hizmetler aldığımızda da teşekkür etmesini bilmemiz gerekiyor. Biz Esenköylüler olarak yapılan hizmetlerden dolayı çok memnunuz ve teşekkür ediyoruz. Allah kendisinden ve ekibinden razı olsun” dedi.

“KÖYÜMÜZE GELENLER ÇOK ŞAŞIRDI”

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yol yenileme çalışmalarının hem kendi mahallesi, hem de çevre mahalleler için örnek olduğunu söyleyen Esenköy Mahalle Muhtarı Ali Küçük; "Mahalle sakinlerimiz tarafından yıllardır beklenen sıcak asfaltımız Özlem Başkanımız sayesinde gerçek oldu. Başkanımız sağolsun ricamızı kırmadı ve hizmeti köyümüze getirdik. 15 gün süren bir çalışmanın sonunda 2.5 kilometre uzunluğunda yaklaşık 9 metre genişliğindeki alana sıcak asfaltımızı kavuşturduk. Girişin refüjü Park Bahçe ekipleri tarafından bir düzenleme yapıldı. Artık düzgün bir yola kavuştuk. Nazilli ve Bozdoğan'ın 12 köyünü bağlayan yolumuzun tamamlanması bayram öncesine denk gelmesi nedeniyle bayram süresinde köyümüze gelenler şaşkınlık yaşadı. Ben bu yol yapılırken de Esenköy'e gelenler şaşıracak, nereye geldik diye soracaklar demiştim. Sağolsun Özlem başkanımız köyümüzün girişini çok güzel yaptı, önümüzdeki süreçte daha güzel işler de yapacağız inşallah” dedi.

“BİR DEDİĞİMİZ İKİ EDİLMİYOR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Doğu Koordinatörü Yüksel Macaroğlu ve Nazilli Koordinatörü Kıvanç Yıldırımkaya’nın gelen talebi değerlendirerek kısa sürede yolun yapılmasına öncü olduğunu söyleyen Muhtar Ali Küçük, şunları kaydetti: “Fen İşleri Daire Başkanımıza ve çalışanlarına da çok teşekkür ediyorum. Özlem başkanımızdan ne rica etsek ekipleriyle bizler için seferber oluyor. Ekipler de o kadar oturmuş ve başarılı ki hepsi tüm sorunlara anında müdahale ediyor. Fen İşleri ve ASKİ çok kısa sürede tüm sorunlarımızı çözüyor. Trafik Yol Şube ekipleri de yol üzerindeki çizimleri ve yerleştirdikleri tabelalarla hem yaya hem de araç trafiğini güvenli hale getirdiler. Giriş çıkışlarda daha sonra ortaya çıkan aksaklıklar ve küçük tamirat işleri de ekipler tarafından yapılıyor. Büyükşehir ekipleri bizlerin mutlu olması için elinden geleni yapıyor.”

“ÇOK KISA SÜREDE ÇOK GÜZEL YOL YAPTILAR”

Çok kısa sürede yolun çok güzel bir şekilde yapıldığını ifade eden Hüseyin Deniz; “87 yaşındayım ve ben çok uzun zamandır bu yolu bu haliyle görmedim. Muhtarımızın girişimi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sayesinde yapıldı. Uzun zamandır kötü olan bu yolun yapılmasından dolayı çok memnunuz, çok da güzel yol yaptılar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.

“YOL ÇALIŞMASI İŞİMİZE BİLE ARTI KATTI”

Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun olduğunu dile getiren market sahibi Kemal Tosun da; "Yerli ve yabancı turistler hem de iş yerimize gelen toptancılarımızdan yol ile ilgili çok olumlu tepkilerini aldık. Geliş-gidiş güzergahının yenilenmesinden dolayı duydukları memnuniyetleri bizlere ilettiler, bu bizi de mutlu etti. Özlem hanıma çok teşekkür ediyoruz. Bir esnaf olarak hem benim hem de köy halkımız için çok güzel bir çalışma oldu. Ayrıca biz merkez köy olduğumuz için diğer köylere de ulaşım çok daha fazla rahatladı. Eskiden ara yollar çok tercih ediliyordu ama şimdi bizim yolumuz daha çok tercih ediliyor. Bu bizim işlerimizde bile verim artışına neden oldu. Çok kısa sürede de bu yolu tamamladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kaydetti.

“ÖZLEM BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Yol çalışmasından dolayı çok memnun olduklarını ifade eden Tayfun Koç; "Yol hem bizim için hem de Arpaz Kalesi için önemli. Sürez, Toygar, Hamidiye, Beğerli, Yellice, Koyuncular, Yazıkent gibi 15'e yakın Nazilli ve Bozdoğan'ın köylerine geçiş de rahatladı. Bu yol sayesinde köyümüze olan ilginin de artıracağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Özlem Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Esenköy Mahallesi sakinlerinden Aydın Kılıç, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hizmetlerinden memnun olduğunu ifade ederek; "Özlem başkanımıza ve belediye çalışanlarına köyümüze getirdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yolumuz çok güzel, çok memnun olduk. Bu yol bugüne kadar hiç yapılmadı. Çok uzun zamandır bu yolun yapılmasını bekliyorduk. Sadece Esenköy Mahalle sakinleri olarak bizler değil çevremizdeki tüm köylerde bu yolun yapılmasından dolayı memnun. Özlem Başkanımızdan Allah razı olsun, köyümüze getirdiği hizmetler için teşekkürler. Bizi düşündüğü, bize hizmet getirdiği için gururlandık, kendisinden çok memnunuz" dedi.