Efeler ilçesi İmamköy Mahallesinde başlayan Pınardere, Emirdoğan ve Gölcük mahallelerindeki arazilere sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam eden yangın bölgesini AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyon Başkanı Mustafa Savaş ile Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Rıza Posacı ziyaret etti. Milletvekillerine AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ile Efeler İlçe Başkanı Hüsnü Elbir eşlik etti. Yangınla ilgili Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden bilgi alan Savaş ile Posacı, köy kahvesinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, yangında zeytin ve incir ağaçlarının yandığını belirterek milletvekillerinden destek beklediklerini ifade etti.

BÖLGEYİ AĞAÇLANDIRACAĞIZ

Milletvekili Mustafa Savaş, çıkan yangın nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yangının yaralarının sarılacağını belirten Savaş, “Bu yangın hepimizi derinden üzdü. Hepimize geçmiş olsun. Zarar tespit çalışmaları yapılıyor. Biz çiftçilerin yanındayız. Yaraların sarılması için gereken neyse yapacağız. Orman Bölge Müdürlüğü ile bu bölgede yeniden bir ağaçlandırma çalışması yapılması için görüşeceğiz” dedi. Savaş, yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKARMIŞ

Milletvekili Rıza Posacı ise, “Ateş düştüğü yeri yakarmış ama bu sefer bizi de derinden üzdü. Dün gece ziyaretimizden sonra bugün de gündüz gözü ile hemşehrilerimizin sorunlarını dinledik. Her zaman yanlarındayız. İmamköy, Pınardere ve çevre mahallelere geçmiş olsun” diye konuştu.