Türkiye’nin dört bir yanında ve Aydın’da çıkan orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Alıcık, yangınların çıkış sebeplerinin aydınlığa kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdi. Yanıp kaybolan ağaçların yerine en kısa sürede yenilerinin dikilmesi ve imar edilmesi için gerekenin yapılmasını beklediğini ifade eden Alıcık, “Ormanlar ecdadımızın emaneti, geleceğimizin hakkıdır. Her ağaç bir nefestir. Son günlerde Türkiye'mizde ve cennet Aydın kentimizde çıkan orman yangınlarının çıkış sebeplerinin aydınlığa kavuşturulması, bir an önce söndürülerek, kaybolan ağaçların en kısa sürede yenilerine dikilmesi ve imar edilmesi için gerekenin yapılması çok önemli. En tabii hakkımız ve en önemli görevimiz olan yarınlara daha güzel çevre bırakmak hedefimizin her şartta takipçisiyiz” dedi.

VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI


Araçlardan atılan sönmemiş sigara izmariti, piknik sırasında bırakılan küçük bir kıvılcımın büyük bir tehdit haline geldiğinin altını çizen Alıcık, “Çevre duyarlığı yüksek olan hemşehrilerimi yangın ihtimalinin arttığı yaz aylarında daha dikkatli olmaya davet ediyorum.
Son olarak Efeler İmamköy’de meydana gelen yangında zeytinlikleri zarar gören hemşehrilerime çok geçmiş olsun diyorum. Bugün ve bugüne kadar orman yangınlarında mücadele eden görevlilerimize aziz Türk Milletimiz, hemşehrilerim ve teşkilatlarım adına teşekkür ediyorum. Orman yangınlarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan (cc) rahmet diliyorum” diye konuştu.