ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ildeki basın mensuplarını ADÜ Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte ağırladı. Basının toplumu aydınlatma görevi olduğunu hatırlatarak konuşmasına başlayan Rektör Aldemir, kendisiyle ilgili olumsuz haber yapan gazetecileri eleştirdi.

HABER YAPILMAMASINI İSTEDİ


Davete katılan bütün gazetecileri zan altında bıraktığı konuşmasında Rektör Aldemir, “26 yıl önce 3.5 ay çalıştığım bir sucuk fabrikasında para cezası aldım. Gururla ifade ediyorum. Aldığım para cezasını buldum. Bugünkü değeri 6 lira. Neredeyse Türkiye’de meclise kadar taşındı bu olay. Hangi alçağın yaptırdığını biliyorum. Neden yaptırdığını da biliyorum. Benim aleyhimde yayın yapılması için gazetecilere haber başına 5 bin lira ödendiğini biliyorum. Bir gazetecinin banka hesabına yaptığı haberler için 50 bin lira yatırılmış” diye konuştu. Rektör Aldemir, konuşmasının sonunda ise isim vermeden eleştirdiği gazetecilerle ilgili sarf ettiği sözlerin haber yapılmamasını isteyip, “Konuştuklarımla ilgili bir haber oluşturmazsanız minnettar olurum Çünkü doluyum. Üniversitemizde hak etmediği şeylerle karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

TEPKİ ÜZERİNE ÖZÜR DİLEDİ


Rektör Aldemir’in konuşması yemeğe katılan gazetecileri rahatsız etti. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, gazetecilerin tepkisini çeken konuşmasıyla ilgili Rektör Aldemir’le görüştü. Rektör Aldemir, ABGC Başkanı Ulucan ile birlikte tekrar kürsüye çıkarak sarf ettiği sözler için özür diledi. Konuşmasının davete katılanlara yönelik olmadığını dile getiren Rektör Aldemir, “O bahsettiğim konuda burada hiç kimse yok. Herkes içini rahat tutsun. Dedim ya çok doluyuz. Her sabah kalktığımızda bir sorunla karşı karşıya kalınca sonuçta biz de bir biyolojik materyaliz. Sonuçta biz de bir insanoğluyuz. Lütfen yanlış anlaşıldıysa, ben özür dilerim. Ama inanın ben buradaki arkadaşlarımla öyle bir şey hissetmiş olsam, çok samimi söylüyorum böyle bir ortama girmem. Zaten bu yemeği, bunu ben organize ediyorum" ifadelerini kullandı.