Nazilli Kaymakamlığının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte internet üzerinden düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği büyük ilgi gördü. Şiir alanında Fatih İlkokulu 1-B sınıfı öğrencisi Melis Tura, yazdığı 15 Temmuz şiiri ile etkinliğe katıldı. Şiiriyle herkesi duygulandıran minik Melis, ödülünü ise Kaymakamlık adına Fatih İlkokulu Müdürü Faik Tekcan’ın elinden aldı.

“KIZIMLA GURUR DUYUYORUM”

Patlayan bombaları Melis’in havai fişek sandığını ifade eden anne Melike ve baba Mehmet Tura, “Bize, 'Anne, baba 15 Temmuz nedir, ne oldu? diye sordu. Biz de ona anlattık, hatta ona o günlerin videolarını seyrettirdik. Bize, 'Anne, baba havai fişekler neden patladı? diye sordu. Biz de ona yaşanan her şeyi anlattık. Böyle bir etkinlik üzerine de şiir yazdı. Çıkan şiir herkesi duygulandırdı. Ödülümüzü aldık. Kızımla gurur duyuyoruz” dedi.

MELİS'İN 15 TEMMUZ ŞİİRİ

Küçük Melis'in kaleme aldığı 15 Temmuz şiiri ise şu şekilde: "Annem anlatıyor, sıcak bir yaz günüydü / Dışarıdaki gürültüler oyun parkından değil / Ülkemizi bölmek isteyenler, bizden değil /
"Korkma yavrum!" dedi, bu ilk değil/ İman dolu cesur yüreklerin, ilk imtihanı değil / Yine zafer, yine sevinç, bu ilk değil."