İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı, ikinci olağan kongresini gerçekleştirdi. İncirliova Kültür Park'ta düzenlenen kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı. Yoğun ilgi gören kongrede mevcut İl Başkanı Cemal Sarı, eğitimci Yüksel Öztürk ve diş hekimi Süleyman Demirci başkan adayı oldu.

TANSİYON YÜKSELDİ


Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın’ın divan başkanlığı yaptığı kongrede, ilk olarak konuşmak isteyen partililere söz hakkı tanındı. Konuşma yapan il delegelerinden Ahmet Pehlivan’ın, İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner’i eleştirmesi tansiyonun bir anda yükselmesine neden oldu. Bazı partililer kürsünün önüne gelerek, Pehlivan’a tepki gösterdi.

CHP’Lİ BELEDİYELERİ ELEŞTİRDİ


Gerginliğin son bulmasının ardından konuşan Taner, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Taner, parti olarak Millet İttifakı çatısı altında ortaklık yaptıkları CHP'nin belediyelerini eleştirdi. Millet İttifakı’nın Aydın'da yerel seçimlerde istediği sonucu aldığını dile getiren Taner, "Biz, kendi belediyelerimizde Millet İttifakı'nın ortağı diye CHP’lileri el üstünde tutarken, bizim İYİ Partililerin hiçbir önerisi, hiçbir isteği maalesef CHP'li belediyelerde karşılık bulmuyor" dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YOLSUZLUĞU YAŞANIYOR"


İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun da, özellikle iktidar çevrelerinin İYİ Parti'nin bir seçime bile girmeden dağılacağını ifade ettiğini dile getirerek, "İYİ Parti, en köklü, en demokratik parti haline gelmiştir" dedi. AK Parti'nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek için iktidara geldiğini dile getiren Ergun, "Cumhuriyet tarihinin en büyük yoksulluğu yaşanıyor, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu yaşanıyor, Cumhuriyet tarihinin en büyük yasakları yaşanmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ”


İYİ Parti'nin Aydın'da başarılı olduğunu belirten Milletvekili Aydın Adnan Sezgin ise, bunda emeği geçen tüm partililerini tebrik ettiğini dile getirdi. Sezgin, İYİ Parti'yi Türkiye'de birinci parti, Genel Başkanları Meral Akşener'i de Cumhurbaşkanı yapacaklarının altını çizdi.

“HEP BİRLİKTE İKTİDARA GELECEĞİZ”


Daha sonra başkan adayları, konuşmalarını yaptı. Adaylardan kürsüye ilk gelen Yüksel Öztürk, tüm İYİ Partililerle birlikte ilk seçimlerde AK Parti iktidarını yok etmek için çalıştıklarını söyledi. Partisinde farklı partilerden vatandaşların olduğunu hatırlatan Öztürk, “Sevgi, saygı ve hoşgörünün olduğu ortamda açılmadık kapı, çözülmedik sorun, girilmedik gönül kalmaz. Geçmişin üstüne sünger çekip hep birlikte iktidara geleceğiz” dedi. Öztürk, il başkanlığını, milletvekili olmak için bir basamak olarak görmediğini söyledi.

“SİYASAL CANLILIK GETİRDİ”


Partisinin kongrelerinin Aydın’a siyasal canlılık getirdiğini belirten Süleyman Demirci de, Aydın halkının partisini yakından takip ettiğini, hata yapma lükslerinin olmadığını ifade etti. Demirci, "Aydın halkı taze kan istiyor. Partimize gösterilen ilgi İYİ Parti’yi Aydın’da birinci parti haline getirecektir” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI YAPACAĞIZ”


İYİ Parti'yi Aydın'da güzel bir seviyeye getirdiklerini dile getiren Cemal Sarı ise, “Bugüne kadar yaptıklarımızın yanı sıra Aydın’da yapacağımız çok işler var. Önümüzde 2023-2024 seçimleri bulunuyor. Yerel seçimlerde partimizi zirveye taşıyacağız. Genel seçimlerde partimizin iktidar olması için en büyük desteği Aydın’dan vereceğiz. Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. Bunu yapacak vizyonumuz, donanımımız ve mükemmel bir ekibimiz var. Bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı olacaktır” dedi. Adayların konuşmalarının ardından, seçime geçildi. Sarı, Öztürk ve Demirci'nin listelerinin yarıştığı seçimde, 599 delegeden 551'i sandık başına gitti. Oyların 251'ini alan Demirci, partinin yeni Aydın İl Başkanı oldu. Diğer adaylar Sarı 225, Öztürk 68 oyda kaldı. 7 oy da geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU


Demirci başkanlığındaki Yönetim Kurulu, Aslı Bostancı, Ayhan Kahramanoğlu, Aynur Ataş, Beyhan Okul, Birol Özsoy, Buket Saran, Cengiz İnce, Durmuş Kural, Emine Karabıyık, Emine Saygı, Erdoğan Çam, Faruk Sarıoğlu, Filiz Toral, Hatice Kahraman, İbrahim Çakır, İbrahim Demir, İbrahim Özçelik, İsmail Çelimli, Kazım Özer, Kemal Emir, Mehmet Ali Çelik, Mehmet Akif Yılmaz, Mehmet Aldemir, Mehmet Yiğit, Meşkure Lale Budaklı, Metin Köycü, Mustafa Selamettin Sezer, Muhiddin Çetin, Münevver Göktaş, Nami Duru, Nilgün Akçakaya, Ömer Sarıkaya, Ömer Şişman, Özgür Murat Ocak, Salih Şafak Akdoğan, Tuncay Dönerkaya, Turgay Akgüller, Tuğçe Canpolat Yılmaz ve Yaşar Kanat'tan oluştu.