Kahvederesi’ndeki toplantıda Kaymakam Ahmet Soley ve daire amirleri 38 mahalle muhtarının karşısına geçti. İlk olarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verilirken ardından muhtarların talepleri alındı. Toplantının başında normalleşme sürecinde hijyen, maskeli yaşam ve sosyal mesafe konusunda hassas olunması gerektiği üzerinde duruldu. Mahallelerdeki vatandaşların bu konuda uyarılması ve bunlara dikkat edilmesi istendi.

KARACASU SEVGİ ELİ İLE 480 KİŞİLİK İSTİHDAM

Karacasu Kaymakamlığı ve Ziraat Odası ortaklığında, İŞKUR ve Karacasu MYO’nun desteği ile Karacasu Girişimci Kadınlar Kooperatifi, Dikmen-Yeniköy Bal Kooperatifi, Karacasu Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin proje iştirakçisi olduğu ve Aryom İnşaat ve Baytaş Lojistik’in sosyal anlamda destek verdiği yeni istihdam projesinin GEKA’ya sunulduğu bilgisi verilirken bu konuda, “GEKA’ya sunulan ve Aydın ilinden geçen 74 proje içinde bizim projemiz ilk sırada geçti. Biz iki proje sunduk. GEKA’dan bize iki proje arasında seçim yapamadıklarını söylediler, ya siz seçin ya da iki projeyi birleştirin önerisi geldi. Bu projeyi Yenice eski jandarma karakolu binası ve arasında gerçekleştireceğiz. Bir günde bize tahsis edilmesini sağladık. Cuma günü yazımızı yazdık, Pazartesi günü yazı Cumhurbaşkanlığı Köşküne gönderildi, oradan Çevre Bakanlığına gönderilerek onay alındı. Şu an bina ve tesisler Kaymakamlığa ait” denildi.

İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN SATIŞ

İnternet üzerinden de ürünlerin pazarlanacağı bir site kurulacağını bilgisi verilirken, “Seramik, çini geliştirme, baskı, modelleme ve kalıp çıkarma-dökme gibi hediyelik eşya atölyesi turistik eşya hazırlayacak. İkinci bir atölyede salça, domates püresi, biber, patlıcan, domates kurutma ve paketleme tesisi, üçüncüsü nar ekşisi tesisi, dördüncüsü yaprak-salamura tesisi, beşincisi turşu, marmelat ve reçel imalat ve paketleme tesisi, bal süzme, işleme, paketleme tesisi burada yer alacak. 400 kadın ve 80 engellimiz bu proje kapsamında eğitilip bu projeden yararlandırılacak. Bunların tamamı atölyede çalışmayacak. Bazı ürünleri evlerinde yapacaklar, bu tesislerde paketlenecek. Atölye ve tesislerde 8 kişi çalışacak. 400 kişiye 3 ay sürede günlük paraları ödenip sigortaları yapılacak. Makine aksam için GEKA’dan 1 milyon 780 bin lira destek sağladık. Eylül-Ekim ayında makine ihalesini yapıp en geç mart ayı içinde tesisimizi işletmeye açacağız. Markamızı da aldık. Adı Karacasu Sevgi Eli ve marka tescili yapıldı. Karacasu Sevgi Eli Halk Pazarı isimli internet sitesi kuruyoruz. PTT AVM ve Hepsi Burada ile irtibattayız. Sözleşme imzalayacağız. Her bir vatandaşımız kendi ürününü buradan satabilecek” denildi.

SULU TARIM GELİŞTİRİLECEK

Toplantıda ayrıca sulu tarımı geliştirmeye yönelik yapılan çalışmalar anlatıldı. Bu konuda, “Nasıl artıcağız diye kafa yoruyorduk. DSİ tarafından su yok denilen bir yerde su bulduk. 120 metrede su bulduk. Önceki Valimiz, önceki DSİ müdürümüz, Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim’in destekleriyle 120 metrede saniye 25-30 litre akan bir su bulduk. Hem Çamarası’na hem de çevresine yetecek. 3 kuyu daha açılacak. Tüm Yaykın bölgesinin sulaması yapılacak. Çamarası Köyünde bir sulama kooperatifi kuracağız” ifadeleri kullanıldı. Önümüzdeki günlerde YİKOB’un taş ihalesi olacağı, bu konuda talebi olan muhtarların Kaymakamlığa bildirmesi istendi.