Aydın Efeler Ziraat Odası’nın aylık olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu başkanlığındaki toplantıya aynı zamanda odanın meclis üyesi olan milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı da katıldı.

"TARIMDA İYİ NOKTADAYIZ"

Tarımla ilgili yapılan çalışmalar konusunda Efeler Ziraat Odası Meclis üyelerini bilgilendiren milletvekili Posacı, “Yeni tip koronavirüs nedeniyle tüm dünya zorlu bir süreç yaşıyor. Devletimiz bu salgına karşı aldığı önlemlerle adını dünyada söz ettirdi. Özellikle pandemiden tarımı uzak tutmayı başardık. Zamanında tarımla ilgili tüm önlemler alındı, desteklerle de çiftçinin ayakta kalması sağlandı. Şu an tarımda iyi bir noktadayız” dedi.

"SERACILIK ÜSSÜ OLACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin Aydın ekonomisi için bir dönüm noktası olacağının altını çizen Posacı, “Efeler ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde kurulacak olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesinin protokolü imzalandı. Bu proje ilimiz ekonomisi açısından çok önemli. Öz kaynağımız olan jeotermalin katma değerinden faydalanamadığımız şeklinde yıllardır bir eleştiri yapılıyordu. Bu proje ile jeotermali toprakla buluşturacağız. İlimiz ekonomisinin önünü açacak olan bu projenin devamı gelecek. İlimiz bir jeotermal seracılık üssü haline gelecek. Tarımda ilimizi cağ atlatacak olan bu proje ekonomide de bize ivme kazandıracak” diye konuştu.

AYDINLI YATIRIMCILARA ÇAĞRI

Posacı, Aydın firmalarına da çağrıda bulunarak, “Aydınlı milletvekili olarak çağrım öncelikli olarak Aydınlı yatırımcıların bu imkandan faydalanması. Aydınlı yatırımcı çıkmazsa o zaman başka yatırımcılara da bu imkan tahsis edilebilir. İlimizin yatırımcılarına çağrımız bu projeye sahip çıksınlar” diye konuştu.
Posacı’nın açıklamalarının ardından toplantı meclis üyelerinin sorunlarını dile getirmesiyle sona erdi.