Nazilli’nin en büyük merkez mahallelerinden olan Altıntaş Mahallesinin Muhtarı Şükrü Ustaoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Nazilli Kaymakamlığı tarafından soruşturmanın yürütüldüğü öğrenilirken, Ustaoğlu’nun görevden alınmasıyla ilgili resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı. İddiaya göre bir vatandaşın Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy’a Ustaoğlu’nu şikayet etmesi üzerine konu İçişleri Bakanlığına iletildi. Şikayeti değerlendiren Bakanlık yetkililerinin, 17 yıldır Altıntaş Mahalle Muhtarlığı yapan Şükrü Ustaoğlu’nu görevden alma kararı aldığı öğrenildi.

“KAYMAKAMLIK SORUŞTURUYOR”


Nazilli Kaymakamı Arısoy, konuyla ilgili şu an için bir açıklama yapamayacağını ifade etti. Arısoy, “Konu ile ilgili şu anda bir açıklama yapmak istemiyorum. Kaymakamlık tarafından soruşturma yürütüyoruz. Onun sonucuna göre değerlendirme yapacağız” dedi.
Bu arada Ustaoğlu’nun görevden alınmasının ardından Kaymakam Arısoy, bugün saat 11.00’de Altıntaş Mahalle Muhtarlığı Azası Kadir Bayoğlu'nu çağırarak geçici olarak muhtarlığa atadığını tebliğ etti. Eski Muhtar Şükrü Ustaoğlu, muhtarlıktan önce bir dönem Bakırcılar ve Kalaycılar Esnaf Odası Başkanlığı da yapmıştı.