Aydın’ın Nazilli ilçesi Dallıca Mahallesi’nde tren yolu kenarındaki bağlantı yolunun toprak olmasından dolayı yıllardır vatandaşlar çile çekiyordu. Bu çileye Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu son verdi. Mahallede bahçe evinde yaşayan Nazilli Ticaret Odası eski Başkanlarından İrfan Berke’nin öncülüğünde yapılan çağrıya, Başkan Çerçioğlu sessiz kalmadı. Başkan Çerçioğlu’nun talimatlarıyla Dallıca Mahallesi bağlantı yolunda genişleme, revize ve dolgu işlemleri gerçekleştirilirken, ardından yaklaşık 1 kilometrelik yolda asfalt çalışması yapıldı. Çalışmaları Büyükşehir Doğu Bölgesi Koordinatörü Yüksel Macaroğlu, yerinde inceledi. Macaroğlu’nu Dallıca Muhtarı Mustafa Ali Uçar, Büyükşehir personeli ve mahalle sakinleri yalnız bırakmadı.

“ÇERÇİOĞLU DERDİMİZE DERMAN OLDU”


“Yıllardır sesimizi duyan olmadı” diyen NTO eski Başkanı İrfan Berke, “78 yaşındayım. Uzun yıllardır Nazilli’de Ticaret Odası başkanlığı yaptım. Evimin önü yıllardır toprak yol olarak kullanıldı. Bir türlü sesimizi duyan olmadı. Son olarak yoldan dolayı yaşadığımız mağduriyeti anlattık. Sağ olsun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, derdimize derman oldu. Yollarımızda genişletme, yenileme çalışması ve asfaltlama yapıldı. Çerçioğlu ve ekibine çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR OKULA GİDERKEN ZORLANIYORDU”


“Bahçedeki verim tozdan dolayı düşmüştü” diyen Dallıca Muhtarı Mustafa Ali Uçar ise, “Dallıca merkezimizde atıl durumda olan yollarımız Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Başta Özlem Çerçioğlu Başkanımıza ve emeği geçen daire başkanına ve ekiplerine sonsuz teşekkür ediyorum. Buradaki yolumuz evlerine giden, bahçeleri olan mahalle sakinlerimizi zorluyordu. Yağmurdan, çamurdan geçilmiyordu. Çocuklar okula giderken çok zorlanıyorlardı. Özellikle sera bahçeleri olan vatandaşlarımızın meyveleri, domates seraları çok zarar görüyordu tozlu yoldan dolayı” şeklinde konuştu.

“BİR TELEFONLA EKİPLER GELDİLER”


Evinin önünden yağmurlu günlerde geçemediklerini dile getiren çiftçi Kudret Batur, “Sokağımız daha önce tozdan geçilmiyordu. Benim domates seram var. 30-40 yıldır burada oturuyorum. Her hafta domatesleri ilaçlamak zorunda kalıyorduk. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Bir telefonla ekipler geldiler ve bir hafta gibi kısa sürede bitirdiler. Benim evimin önünden yağmurlu günlerde çamurdan geçemezdik” ifadelerini kullandı.