Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Fatih Atay ile Mimarlar Odası Aydın İl Temsilcisi Cemre Şahin Kazıcı arasında çeşitli projeler üzerinden başlayan tartışmaya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Genel Merkezi de dahil oldu. Merkezin Efeler Belediyesi'ne gönderdiği yazıyı, sosyal medya hesabından paylaşan Kazıcı, paylaşımında yaptığı açıklamada da Atay'ı hedef aldı.

"KAYITSIZ KALMAYACAKLAR"

Atay'ın meslek alanlarını ilgilendiren konularda usulsüz girişimler yaptığını, bu girişimlerle ilgili TMMOB'un Mimarlar Odası şube ve temsilciliklerinden sözlü ve yazılı olarak eleştiri ve uyarılar aldığını, almaya da devam ettiğini dile getiren Kazıcı, "Son olarak TMMOB Mimarlar Odası Genel Merkezimiz de Belediye Başkanlığı'na gönderdiği yazıyla, bu girişimlere kayıtsız kalmayacaklarını bildirmişlerdir. Aydın'ı ve Aydın halkının yararını düşünerek, destek veren güçlü örgütümüze sonsuz teşekkürler" dedi.

"YAPTIĞI YANLIŞTAN DÖNECEK"

Aydın Mimarlar Odası olarak bir süredir Atay'ın meslek alanlarına giren konularda attığı adımların geri dönüşümsüz biçimde kamu ve kent zararına olduğunu ve vazgeçmesi gerektiğini ısrarla vurguladıklarını kaydeden Kazıcı, "Aydın'a yakışmayan bir yöneticilik anlayışıyla Mimarlar Odamıza ve tüm TMMOB bileşeni meslek odalarına yönelik kamuoyu önünde sergilediği hadsiz tavır ve üsluplarını şiddetle kınıyoruz. Kimsenin kent ve mimarlık disiplinlerini kendi menfaatlerinin aracı yapmasına ve onurlu meslek odalarımızı etkisizleştirme girişimlerine göz yumacak değiliz. Vicdani ve yasal sorumluluğumuz olarak kamuoyuna saygıyla bildiririz. Umuyoruz ki Sayın Başkan erdemli biçimde meslek camiamızdan ve kamuoyundan özür dileyecektir. Yaptığı yanlışlardan dönerek sadece kamu ve kent yararını, vatandaşa ve Aydın'a hizmeti odağa alarak görevini sürdürecektir" ifadelerini kullandı.