Nazilli’de bugün saat 14.00 sıralarında etkili olan sağanak yağış sonrası taşan dere nedeniyle Sailer Mahallesi’nde yaşanan selin ardından yollar ve evler çamur içinde kaldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm ekiplerini seferber ederek Sailer Mahallesi’ne üst kurarken, Nazilli Belediyesi’de büyük destek verdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun talimatıyla harekete geçen Fen İşleri, ASKİ, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri ile İtfaiye ekipleri Sailer’e ulaşarak yardım elini uzattı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Nazilli Koordinatörü Ethem Kıvanç Yıldırımkaya’nın mahalleye ulaşarak Mahalle Muhtarı Kamil Karataş ile birlikte koordinasyon kurmasının ardından mahalleye gelen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da ekiplerini yönlendirdi.

BÜYÜKŞEHİR VE NAZİLLİ BELEDİYESİ SEFERBER OLDU

Sağanak yağış nedeniyle yaşanan afeti haber alır almaz mahalleye ulaşan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri anında müdahalede bulundu. Yollarda oluşan çamurlar kepçelerle kamyonlara doldurularak yolun ulaşıma açılması sağlanırken, vidanjörlerle su çekilen mahallede evler ve cami bahçesi de çamurdan arındırıldı. İtfaiye ekipleri ise mahalleyi baştan aşağı yıkayarak temizledi. Afeti haber alır almaz mahalleye gelen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da Sailer Mahalle Muhtarı Kamil Karataş ve BŞB Nazilli Koordinatörü Ethem Kıvanç Yıldırımkaya’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Nazilli Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerini de bölgeye sevk eden Başkan Özcan, dere taşması sonucu milli suların bastığı ev ve hayvan damında temizlik çalışmalarına katkı sağladı.

MUHTAR KARATAŞ TEŞEKKÜR ETTİ

Yoğun çalışma yapan ekiplere teşekkür eden Mahalle Muhtarı Kamil Karataş; “Aşırı yağışların ardından meydana gelen afet sonrası köyümüzde adeta seferberlik ilan eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve ekiplerine, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'a ve ekiplerine teşekkür ederim. Köyümüze ve köylümüze geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.