Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Aydın Valiliği’ne Hüseyin Aksoy atandı. Kocaeli Valiliği’nden Aydın’a atanan Vali Aksoy, kente gelerek görevine başladı. Vali yardımcıları, daire müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından Vali Aksoy, çiçeklerle karşılandı.

“ÇALIŞMALARI DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Valilik makamına geçen Vali Aksoy, Aydın’ın Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek, “Turizm potansiyeliyle, jeotermal kaynaklarıyla, tarımsal üretimi ve sanayisiyle ülkemizin önemli kentlerinden biri olan Aydın’da görev yapıyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burada sizlerle beraber Aydın halkının desteği ile önümüzdeki süreçte Aydın ilinin verilerini daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına gayret içerisinde çalışacağız. Benden önceki valilerimizin de benden önce büyük bir gayretle yapmış olduğu çalışmaları onların bıraktığı noktada daha ileriye taşımak adına bu çalışmalarımızı yine arkadaşlarımızla beraber, bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“AYDIN VALİLİĞİ’NİN BENİM İÇİN FARKLI ANLAMI VAR”

Aydın Valiliği’nde görev yapacak olmanın kendisi için başka bir anlam taşıdığını kaydeden Vali Aksoy, “Daha önce Aydın Valiliği yapmış olan rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu ile aynı ilçedeniz. Ben de Trabzon Köprübaşılıyım. Öyle bir tesadüf de yaşadık. O anlamda da bu vesile ile kendisini de rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı. İlk görev yerinin Muğla olduğunu ifade eden Vali Aksoy, o dönemde komşu il olması nedeniyle Aydın’ı tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.