Aydın-İzmir Karayolu Kazak Kahvesi mevkiinden başlayıp Acarlar ve Osmanbükü mahallelerine giden asfalt yol, zamanla yıprandı. Sürücülerin araçlarını kullanmakta zorlandığı yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yolda, Aydın Büyükşehir ve İncirliova belediyeleri iş birliğinde sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başlandı. Orta refüj ve belli yerlerde yağmur suyu tahliye kanalının da yapılacağı yol, yaklaşık 20 günde asfaltlanarak yeniden hizmete açılacak. Yolda devam eden çalışmaları, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya kendisine eşlik eden meclis üyeleri Murat Gören ve Mehmet Çelebi ile birlikte inceledi.

"VAR OLAN YOL SORUNU DAHA DA BÜYÜDÜ"


İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, göreve geldiği günden itibaren yol yapım ve onarım çalışmalarına ağırlık verdiğini söyledi. İncirliova'nın en önemli sorununun yol olduğunu kaydeden Kaya, "İlçemiz, son on yılda hızlı bir şekilde yapılaştı. Bu durum, yeni yol sorunlarının doğmasına neden oldu. Uzun zamandır çoğu yolların da bakımsız kalması var olan sorunu daha da büyüttü. Biz göreve gelir gelmez yol yapım çalışmalarına öncelik verdik. Yaptığımız planlama doğrultusunda ilk etapta vatandaşın evinin önündeki en acil sorunları giderdik. Yarım bırakılmış yolları tamamladık, eksik bırakılan kaldırımları yaptık" ifadelerini kullandı.

"DAHA KONFORLU HALE GETİRECEĞİZ"


Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine geçilmesi ve asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte yol yapım çalışmalarına daha kapsamlı bir şekilde başladıklarını belirten Başkan Kaya, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğinde Acarlar-Osmanbükü yolunun ardından, diğer mahallelerin yollarını da asfaltlayacaklarını kaydetti. Söz verdiği gibi kendi döneminde İncirliova'nın yol sorunu kalmayacağını dile getiren Kaya, "Bozuk olan tüm yolları yenileyerek hem araçlar, hem de yayalar için daha konforlu hale getireceğiz" dedi. Başkan Kaya, İncirliova Belediyesi'ne verdiği destek ve ilçesinde yaptığı hizmetler için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na da teşekkür etti.