Kuşadası, kısmi normalleşme sürecinde Sağlık Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının belirlediği kriterler çerçevesinde, tüm sektörleriyle turizm sezonuna hazırlanırken Kuşadası’ndaki oteller sertifikasyonunun getirdiği yükleri fiyatlara yansıtmama kararı alındığını söylediler. Oteller, plajlar, restoran ve çarşılardaki iş yerleri Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda bakanlıkların hazırladığı kriterlere göre düzenlemeler yaptılar.

KUŞADASI'NDA KURALLARA KESİNLİKLE UYULACAK, SIKINTI YOK”


KUTO Başkanı Serdar Akdoğan ile KODER Başkanı Tacettin Özden vatandaşları Kuşadas'na davet ederek, “Otellerimizde geçtiğimiz yılın fiyatları uygulanacak. Kötü günleri evlerinizde geçirdiniz, iyi günleri birlikte geçirelim” dediler. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, yaklaşık üç aylık süreci evlerinde geçirenleri Kuşadası'nın eşsiz güzelliklerinde tatillerini geçirmeye, stres atmaya çağırarak, “Kötü günleri evlerinizde geçirdiniz, keyifli, sağlıklı, iyi günleri Kuşadası’nda geçirmeye davet ediyoruz. Kuşadası, salgın sürecini en başarılı atlatan ilçelerin başında yer aldı, en az etkilenen ilçe oldu. Bu başarısını, titizliği normalleşme sürecine hazırlanmada da gösteriyor. Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı otellerimiz, restaurant ve çarşı merkezimiz, eşsiz plajlarımızla misafirlerimizi ağırlamaya hazırız" dedi.

“OTELLERİMİZ FEDAKARLIK YAPARAK SİZLERİ AĞIRLAMAYA HAZIR”


KODER Başkanı Tacettin Özden de, pandemi sürecinden herkesin etkilendiğini, sertifikasyonun getirdiği yüklere rağmen otellerin bunu fiyatlarına yansıtmayacağını söyledi. Özden, “Otellere Covid-19 kısmi normalleşme sürecinde uygulanacak sertifikasyon ve kriterler nedeniyle ciddi ek maliyetler geldi. Ancak otellerimiz bu maliyetleri misafirlere yansıtmayacak, geçen yıl belirlenen fiyatları koruyacaklar. Herhangi bir zam yapmayacaklar. Evinde bunalan, sıkılan misafir bizi tercih ettiyse, oteller de bu konuda üzerlerine düşen fedakarlığı yapacak” diyerek tüm otellerin başta kişisel hijyen kuralları olmak üzere tüm hazırlıkları yaptığını aktardı. Özden, “Kuşadası’ndaki oteller pandemi sürecinin sonunda Sağlık Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığının genelge ve sertifikasyon şartlarına göre hazırlıklarını yapıyor. Belirtilen bütün kuralları yerine getiriyor. Misafirin sağlığı konforu birinci derece öncelik olarak tutuluyor. Kuşadası’ndaki otellere gelen her misafirimiz, kişisel hijyen kurallarına uygun hazırlanan tesislerde tatillerini gönül rahatlığıyla geçirebilirler. Biz misafirlerimizi özledik, onların da Kuşadası iklimini ve bizleri özlediğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.