Didim Belediyesi her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde düzenlediği etkinlikleri bu yıl da Altınkum Plajı'nda gerçekleştirdi. Çocuklar için sokağa çıkma kısıtlamasının geçici olarak kaldırıldığı saatler arasında gerçekleşen etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Belediye Başkan Yardımcıları Öznur Gündoğdu Demirci ve Zeynel Şener ile birim amirleri katıldı.
Etkinlikte çocuklara organik yağlardan dezenfektenin nasıl yapılacağı öğretildi. Çocuklara belediye tarafından maske ve eldiven de dağıtılırken, yiyecek ve içecek ikram edildi.

HEDİYE PAKETLERİ DAĞITILDI


Başkan Atabay çocuklarla sohbet ederken, etkinliğe katılan tüm çocuklara hediye paketleri dağıttı. Zaman zaman sosyal mesafe kuralıyla ilgili olarak belediye tarafından anonslar yapılırken, vatandaşlar da etkinliğe ilgi gösterdi.
Belediye Temizlik İşleri Müdürü Aslı Kıray ise her yıl düzenledikleri etkinliğin amacının çocuklara çevre bilinci aşılamak olduğunu belirterek, çocuklara çevreyle ilgili bilgilendirmelerin süreceğini belirtti.

"ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILIYORUZ"


Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliklerini virüs tedbirleri sürecinde yaptıklarını kaydederek, “Her yıl bu tür etkinliklerle geleceğimiz ve çevremizi emanet edeceğimiz çocuklara çevre bilincini aşılıyoruz. Bu etkinliklerle çocuklarımıza bilinçlendirme çalışması yapılıyor. Süreç içerisinde belediye olarak bu tür etkinlik ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.