Yenice Mahallesi Menekşe Sokakta bulunan Ergül-Akın Dede çiftinin evinde 2 gündür devam eden çatı yenileme çalışması faciayla sonuçlandı. Ahşap çatıyı profil doğrama ile değiştirme çalışmaları sırasında kaynak yaparken tavandan üzeri çadırla örtülen eşyaların üzerine düşen kıvılcımlar bir evi yok etti. Yangına ilk olarak Karacasu İtfaiyesi müdahale ederken Kuyucak İtfaiyesi ve Orman İşletme Şefliği araçları takviye olarak geldi. Karacasu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi su tankerleri takviye yaptı.

"53 YILLIK HATIRAMIZ GİTTİ"


Yangını gözyaşları ile izleyen Ergül Dede, “Kaynak yapıyorlardı. Kıvılcım düştü. Tavanlar üzerinde gezerken haliyle açıldı. Esnemiş. Yarıklardan düşen kıvılcımlar yatakları tutuşturdu. Evin eşyasını odaların içinde toplamıştık. Ayağımızın ayakkabısını bile kurtaramadık. Evim kadar hatıraların yanmasına üzüldüm. Çocukların ne hatıraları vardı hepsi gitti. Çok üzgünüz. Gözüm gibi sakladığım oğlumun asker fotoğrafları gitti” dedi.
Aile yakını Mehmet Dede de, “Rüzgar olsa bitişik haldeki koca bir sokak yanardı" diyerek tepkisini dile getirdi. Yanan evin bitişiğinde evi bulunan bir vatandaş ise, "Evin üstüne çıktım. Müdahale etmeye çalıştım. Ben kahvedeydim. Önce çeşme hortumuyla müdahale ettim. O sırada kolumdan yaralandım. Kendi evime sıçramasın diye çalıştım" dedi. Jandarma ekipleri yangın sırasında güvenlik önlemi alırken olayla ilgili ihmal olup olmadığı konusunda inceleme başlatıldı.