Koronavirüs tedbirlerinin azaltılmasıyla atılan normalleşme adımları çerçevesinde 1 Haziran’da plajlara girilmesine izin verilirken, Didim Altınkum Plajı da misafirlerini ağırlamaya başladı. İlçede turizmin kalbi olan Altınkum’da Didim Belediyesi'nin virüs tedbirleri kapsamında önlem aldığı görüldü. Belediye tarafından plajın ana giriş kapısına çadır kurularak sosyal mesafe kurallarını hatırlatan uyarıcı levhalar ile dezenfekte aleti konuldu. Giriş kapısının etrafı bariyerle kapatıldı. Sadece giriş kapısı ve çevresinde bariyer olması nedeniyle bazı tatilcilerin ise diğer noktalardan sahile girdikleri görüldü

BAZI TATİLCİLER SOSYAL MESAFEYİ KORUMADI


Plaj içerisine ve şezlongların arasına uyarı levhaları konulurken, şezlongların da mesafeli yerleştirildiği görüldü. Kimi tatilciler şezlongda güneşlenirken kimileri ise mesafeli oturarak güneşin ve denizin tadını çıkardı.
Uyarı levhalarına rağmen bazı tatilcilerin bunları dikkate almayarak sosyal mesafeyi ihlal ettiği gözlenirken, çoğu tatilcinin ise maske takmadığı görüldü.

TATİLCİLER HAVADAN VE DENİZDEN MEMNUN


Altınkum’a gelen tatilcilerden Hamit Asat, “Geçen yıl gelmiştim çok beğendim ve ev aldım. Bu sene burada virüs tedbirlerine yakalandık ve 2,5 ay Didim’de kaldım. İnsanlar tedbirlere uymuyor, uyarsan sıkıntılar da olabiliyor ama herkesin tedbirini kendisi alması lazım. Didim’de deniz ve güneş çok güzel” dedi.
Bir başka tatilci Erdoğan Akyol ise, “Yurt dışındaydım, 40 senedir şimdi Didim’deyim. Buradan ev kiraladım. Virüs tedbirlerine insanların kendisi dikkat etmeli. Sosyal mesafeyi korumalı. Didim çok güzel, hava güzel, deniz de güzel. Bu mevsimde bundan güzel hava bulamazsınız” diye konuştu.