Normalleşme süreciyle ilgili açıklanan destek paketleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Yavuz, konuttan, binek araca, sosyal destekten tatile kadar vatandaşa önemli destek sağlandığını belirtti. Açıklanan paketlerin vatandaşa nefes aldıracağını kaydeden Yavuz, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde, salgınla mücadelede sağlıkla beraber ekonomik alanda da mükemmel bir sınav veren ülkemiz, normalleşme sürecinde aziz milletimize destek olmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, kamu bankalarından, Konut Destek Paketi, Taşıt Destek Paketi, Sosyal Hayat Destek Paketi ve Tatil Destek Paketi olmak üzere 4 yeni finansman desteği sağlanacak. Destek paketlerinden örneğin konut destek paketinde sıfır konut almak isteyen vatandaşlarımıza 12 ay ödemesiz yüzde 0,64 oran ile 15 yıla kadar vadeli 750 bin TL’ye kadar, ikinci el konutlarda yine 12 ay ödemesiz yüzde 0,74 oran ile 15 yıla kadar sıfır konutta olduğu gibi 750 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlanabilecek” dedi.

TATİLE VE BİNEK ARAÇLARA DESTEK


Yavuz, “Taşıt destek paketinde ise 150 bin TL’ye kadar ilk 6 ay ödemesiz 60 ay vadeli sıfır binek araçlarda yüzde 0,49, ticari araçlarda ise yüzde 0,69 oran üzerinden bu destekten yararlanabileceklerdir. Bir başka destek paketi olan Sosyal Destek Paketinde ise vatandaşlarımız asgari 3 bin TL, azami 30.000 TL olarak ilk 6 ay ödemesiz yüzde 0,55 ve yüzde 0,82 oranlar üzerinden 60 ay vade seçeneğinden yararlanabileceklerdir. Dördüncü destek paketi ise tatilcilere yönelik. Bireysel veya ailesiyle birlikte tatil yapmak isteyen vatandaşlarımız bu destek paketinden 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli yüzde 0,67 oran ile 10 bin TL’ye kadar faydalanabilirler” diyerek uygun destek paketlerinden vatandaşları faydalanmaya davet etti.

PARLAYAN YILDIZ OLACAK


Kamu bankaları vasıtasıyla sağlanan 4 ayrı finansman paketiyle, yeni normal süreçte ekonomik alanda da büyük bir devinim gerçekleşeceğini dile getiren Yavuz, “İlk çeyrekte yüzden 4,5 büyüyerek AB, G-20 ve OECD ülkeleri arasında ilk sırada yer alan Türkiye, yeni sürecin de parlayan yıldızı olacaktır. Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni destek paketleri aziz milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.