Nazilli’de asrın davası olarak bilinen, aralarında Nazilli Belediyesi eski Başkanları Esat Ergüler ve Haluk Alıcık, Bozdoğan Belediyesi eski Başkanı Tümer Apaydın, Köşk Belediyesi eski Başkanı Rifat Kadri Kılınç, Kuyucak eski Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Umurlu eski Belediye Başkanı Hasan Sarı, Sultanhisar eski Belediye Başkanı Fazıl Törün, Nazilli Belediyespor eski Kulüp Başkanı işadamı Özgen Türker ile başkan yardımcıları, encümen üyeleri, belediye meclis üyelerinin bulunduğu 130 sanık hakkında ‘İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek’ suçlamasıyla dava açılmıştı. 2012 yılında yapılan operasyonda gözaltına alınanlardan tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkartılan 21 şüpheliden belediyelere temizlik hizmeti veren müteahhit ve işadamı Özgen Türker, temizlik şirketi görevlisi Ümit İlker Tangal, Ali Vasfi Yıldırım, Süleyman Akdeniz ve Cemil Akbulut tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 130 sanıklı ‘ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve vermek’ suçlamasıyla açılan davada daha sonra ise 124 kişi beraat etmişti.

140 YIL İLE 3 YIL ARASINDA CEZALAR VERİLMİŞTİ


Nazilli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmada ise Nazilli Belediyespor eski Kulüp Başkanı Özgen Türker’e 26 kez 1 yıl ve 38 kez 3 yıl olmak üzere toplam 140 yıl hapis cezası, Mustafa Ali Uçar'a 27 kez 1 yıl ve 18 kez 3 yıl olmak üzere 81 yıl, Tekin Aykaç'a 17 kez 1 yıl ve 13 kez 3 yıl olmak üzere 56 yıl, Ali Vasfi Yıldırım'a 11 kez 3 yıl olmak üzere toplam 33 yıl, Cemil Akbulut'a 6 kez 1 yıl ve 2 kez 3 yıl olmak üzere 12 yıl ve Süleyman Akdeniz'e de 3 yıllık ceza verilmişti.

İTİRAZ SONUCU TÜM SANIKLAR BERAAT ETTİ


Mevcut kararın ardından Özgen Türker'in vekili Av. Özer İncegül tarafından karara itiraz edilmesi ve kararın istinaf edilmesi üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesince yapılan incelemede de Özgen Türker dahil tüm ceza alan sanıkların cezasının kaldırılmasına ve bilirkişi raporları doğrultusunda beraatlerine hükmedildi.

“TÜRK ADALETİ NİHAİ SÖZÜ SÖYLEDİ”


Kararın Özgen Türker tarafından sevinçle karşılandığını dile getiren Avukat Özer İncegül; "Biz operasyon yapıldığı gün de dahil, tutuklu kaldığımız günlerde de, sonrasında da yani ilk günden itibaren bugüne kadar tarafımızın suçsuz olduğunu belirtmiştik. Bu durumun üst mahkemelerce kabul görmesi ve tarafımız hakkında beraat kararını saygı ile karşılıyoruz. Yüce Türk adaleti nihai sözünü söylemiş, tarafımızın suçsuzluğu ilan edilmiştir" dedi.

“KENDİMİZDEN EMİNDİK”


31 Mart seçimlerinde siyasi malzeme konusu dahi olan ceza talebi kararının 8 yıl gibi bir süre sonunda sonuçlandığı için mutlu olduğunu söyleyen işadamı Özgen Türker; “İlk gün de söylediğimiz gibi biz kendimizden emindik. Başımızı hiçbir zaman önümüze eğmedik. 8 yıl gibi uzun bir süreçte yargı kararını açıkladı ve masum olduğumuz ortaya çıktı. Türk adaletine güvenimiz boşa çıkmadı. Adalet yerini buldu” ifadelerini kullandı.