Aydın'ın Karacasu ilçesinde Cuma namazının kılınacağı alana giriş çıkışlar güvenlik güçleri ve Kaymakamlık personelinin yoğun denetimi altında gerçekleştirildi. Mahalle Muhtarları da personele yardımcı oldu. İlçe Vaizi Burhan Karadeniz’in kıldırdığı 4 rekat sünnet ve 2 rekat farz olmak üzere Cuma namazı eda edildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak herkesin kendi seccadesi üzerinde maskelerini takarak kıldığı namaz sırasında Emniyet personeli alanda görev yaptı. Namaz alanına karton kağıtlarla girilmesine izin verilmedi.

“ŞÜKÜR KAVUŞTURANA”

Namaza başlarken bir konuşma yapan Burhan Karadeniz, “Bugün itibariyle bizi huzuruna çağıran, cemaatle birlikte namaz kıldığımız bugünlere kavuşturan rabbimize hamd ü senalar olsun. Bu ortamın namaza hazır hale getirilmesinde emekleri bulunan Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley’e, Belediye Başkanımız Zeki İnal’a, Kaymakamlık ve Belediye personeli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bugün Cuma Namazımızı cemaatle birlikte kılmamız sebebiyle şükür kurbanı kesen İlçe Diyanet Vakfı şubemize teşekkür ediyoruz. Geride bıraktığımız ramazan ayı vesilesiyle kıldığımız namazların, tuttuğumuz oruçların, yaptığımız hayır hasenatların kabul olmasını diliyorum. Rabbim geçmiş Ramazanı bayramınızı kabul buyursun, nice bayramlara kavuştursun” dedi. Namazın hep birlikte kılınmasının ardından Müftülük ve Diyanet Vakfı personeli tarafından yapılan uyarılar eşliğinde sosyal mesafe gözetilerek cemaat namaz yerinden ayrıldı.

DİĞER MAHALLELERDE DE KILINDI

İlçe merkezinde iki ayrı Pazar yerinde olduğu gibi Bahçeköy, Dandalaz, Dikmen, Esençay ve Çamarası'nda Cami avlusu, Aşağıgörle, Ataköy, Bingeç, Çamköy, Dereköy, Geyre, Güzelbeyli, Işıklar, Karacaören, Nargedik, Palamutçuk, Tepecik, Yaykın, Yazır, Yenice, Yeniköy, Yeşilyurt, Yolaltı ve Yolüstü'nde cemiyet alanında Cuma namazı hep birlikte kılındı. Öte yandan Ataeymir Mahallesinde ilk olarak okul bahçesinde kılınacağı açıklanan namaz mahalle pazarının kurulduğu güne denk gelmesine rağmen Pazar yerinde kılındı. Pazar esnafı ise tezgahlarını mahalle meydanında açtı.

CUMA NAMAZINDA DRONE'LU ÖNLEM 

Koronovirüsle mücadelede teknolojiyi kullanmasıyla dikkat çeken Karacasu ilçesinde daha önce semt pazarının kurulduğu günlerde olduğu gibi cemaatle kılınan ilk Cuma namazında da drone ile ateş ölçümü yapıldı. Giriş noktasında herkesin ateşi drone ile ölçülürken namaz sırasında da drone havalanıp cemaatin ateşini ölçtü.