Aydın’da Söke, Nazilli ve Çine’de bulunan OSB’lerin genişleme alanı çalışmalarının devam ettiğini ve çalışmalar kapsamında gereken destek ve yardımları sağladıklarını belirten AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Efeler’de genişleme potansiyeli bulunan ASTİM OSB’nin de bu yönde harekete geçmesi gerektiğini belirtti. Açıklamasında, Aydın Sanayi Odası (ASO) Meclisi ve ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş’a genişleme alanıyla ilgili çağrıda bulunan Milletvekili Savaş, genişleme konusunda her türlü kolaylığı sağlamaya ve yardımcı olmaya hazır olduklarının da sözünü verdi.

“GENİŞLEMEYLE İLGİLİ YARDIMCI OLURUZ”

Finans sektöründen uzun yıllar çalışması nedeniyle reel sektörü yakından tanıyan biri olduğunu vurgulayan Savaş, Aydın’a daha fazla yatırımcı çekme noktasında da Aydın’daki OSB’lerin önemine vurgu yaptı. Aydın Efeler’de bulunan Aydın ASTİM OSB’nin genişleme potansiyeli olduğunu belirten Milletvekili Savaş, “ASTİM OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı’nın genişleme alanı için harekete geçmesi gerekiyor. Umurlu OSB’de yer yok, bu nedenle çok fazla genişleme potansiyelinin olduğunu söyleyemeyiz ama merkezdeki ASTİM OSB’nin bu yönde harekete geçmesi lazım. Biz hazırız. Bizim yapmamız gereken bir iş olursa ve Sayın Yönetim Kurulu Başkanı da bize bu yönde bir talep de bulunursa genişlemeyle ilgili yardımcı da oluruz” dedi.

“AYDIN’DAKİ OSB’LERİ HAREKETLENDİRMELİYİZ”

Aydın’da 7 tane OSB olduğunu belirten Milletvekili Savaş, “Söke, Çine, Aydın Merkez, Buharkent ve Nazilli’deki OSB dahil toplamdaki 7 OSB’mizi de hareketlendirmemiz gerekiyor. Çine, Nazilli ve Söke’de yer kalmadı, oralarda da genişlemeyle ilgili çalışmalar var. Aydın Merkez’de de yer kalmadı, oranın da genişlemeyle ilgili çalışmalar yapması gerekiyor. Demiryolu ağlarının kurulmasıyla beraber Selçuk-Denizli Demiryolu 2. Hat İhalesi’nin yapılması ve Selçuk’taki tünelin bitirilmesiyle yolcu ve yük taşımacılığında da Aydın için ciddi avantajlar sağlanacak. Bununla birlikte Aydın-Denizli Otoyolu’nun da tamamlanması ve ilimizin çevresindeki ulaşım imkanlarının da artmasıyla ilimize daha fazla yatırımcı gelmesinin önü açılacak. Daha fazla yatırım, ilimizdeki ihracat, üretim ve istihdamın da doğrudan doğruya artması demektir. Hep birlikte bunun mücadelesini veriyoruz ve vermeye devam etmemiz şart” diye konuştu.