Aydın Valiliği’nin gözetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekiplerinin trafik güvenliğine yönelik çalışmalarını rağmen trafik canavarı can almaya devam ediyor. Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre trafik ekiplerince geçtiğimiz ay içerisinde toplam 69 bin 506 araç kontrol edildi. Bunlardan kusurlu bulunan 9 bin araca 4 milyon 625 bin 502 lira ceza uygulandı. Denetimler sonucu 117 sürücü ve 642 araç trafikten men edilirken kusurlarından dolayı 154 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Aydın’da alınan tüm önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle maddi hasarlı 142, yaralamalı 113, ölümlü 6 olmak üzere toplam 261 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 149 vatandaş yaralandı, 6 vatandaş ise hayatını kaybetti.

KURALLARA UYMAYANLARI İHBAR EDİN


Trafik kazalarının azalması için sürücülere ve vatandaşlara yapılan uyarıda, “Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.