Sera ve termal turizm anlamında jeotermalden yararlanılması konusunda artısı eksisi değerlendirilerek çalışma yapılabileceğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, “ Karacasu'da enerji konusunda da yeterli sıcaklıkta su olacağını düşünmüyorum. Ama Karacasu tarihi ve doğal güzellikleri olan bir yer. Burada santral olmaması lazım. Kişisel düşüncem böyle. Yeterli sıcaklıkta su varsa bile ben taraftar değilim. Enerji anlamında karşıyım” dedi.

“SERA VE TERMAL İÇİN ARTISI-EKSİSİ BAKILIR”


Son günlerde jeotermalle ilgili oluşan kamuoyu tepkileri sebebiyle Ses Gazetesinin sorularını yanıtlayan Fuat Meriç, “Ortada bir şey yok. Zeki Başkanla da konuştum. Belediye bize pek sormuyor ama bana sorulsa ben çok fazla karışmayın derim. Sera ve termal turizmde herhangi bir sıkıntı yok diye biliyorum. Buharkent’te mesela seracılıkta kullanılıyor, termal tesisler var. Bunlar yapılabilir. Ama enerji üretimi ise karşıyım. Enerjide akışkan çok daha fazla oluyor. Benim düşüncem artısı fazlaysa sera ve termal tesis yapılabilir. Artısı-eksisi bakılır. Ama zararı olacaksa o da olmamalı” dedi.

“KARACASU DOĞAL KALMALI”


Enerji konusunda da yeterli sıcaklıkta su olacağını düşünmediğini ifade eden Meriç, “Ama Karacasu tarihi ve doğal güzellikleri olan bir yer. Burada enerji olmaması lazım. Kişisel düşüncem böyle. Yeterli sıcaklıkta su varsa bile ben taraftar değilim. Enerji anlamında karşıyım. Sera ve termal anlamında da kar-zarar hesabına bakarak yapılabilir diye düşünüyorum. Onu ben de istemiyorum. Karacasu’ya uygun değil. Karacasu doğal kalmalı. Buralar verimli arazilere sahip. Ekime, dikime müsait. Organik ile adımızı duyurmak istiyoruz. Sera ısıtması organik tarıma artı bir değer kazandıracaksa olabilir. İyi olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.