Türkiye’nin en önemli çam balı üretim merkezlerinin başında yer alan Aydın’da çam balı hasat sezonu başladı. Kuşadası ilçesinde bağlı Güzelçamlı mahallesinde kovanlardaki petekleri sağıma başlayan arıcıları, AK Partili Milletvekili Metin Yavuz, Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Başkanı Mustafa Sarıoğlu ile birlikte ziyarette bulundu.

ARICILARDAN TAM NOT

Sahte balla yaptığı mücadeleler sonrası arı yetiştiren vatandaşlar tarafından, ‘Arıcı Vekil’ olarak tanınan Yavuz, aracı kıyafetini giyerek bal üreticisi Müfit Adıgüzel’e ait kovanlardan bal hasadı yaptı. Arıcı vekil Yavuz, bal sağımı yaparken gösterdiği meziyetle arıcılardan tam not aldı.

TARIMIN SİGORTASI

Bal üretiminde dünya ülkeleri arasında 2’nci sırada yer alan Türkiye bal sektörünün en büyük sorunu olan sahte balla mücadele için yaptığı girişimlerin sonucunda bal aromalı şurubun yasaklanmasında pay sahibi olan Yavuz, organik bal üreticilerinin yanında olduğunu söyledi. Arı ve arı ürünlerinin tarımın sigortası olduğunu dile getiren Yavuz, korona virüs salgınında üretim zincirinin aksamaması için üretime devam eden arıcı çiftçilere teşekkür etti.