KOBİ’lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören DenizBank, bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı. Bu kapsamda Nazilli Ticaret Borsası ve Denizbank Nazilli Şubesi arasında borsa binasında bir anlaşma imzalandı. Banka, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak. Kredinin, 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesi olmayacak, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Cazip vade ve oranlarıyla geçtiğimiz senelerde KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi yeniden hayata geçirilirken, önceki iki projede de yer alan DenizBank, bu kez de tek katılımcı banka oldu. Borsa başkanlık makamında yapılan anlaşmada Nazilli Ticaret Borsası yönetim kurulu Başkanı Nurettin Kırlıoğlu ve Denizbank Nazilli Şube Müdürü Sadık Ersöz hazır bulundu.

“ŞİMDİ SIRA BİZDE”


Sıkıntılı süreci hep birlikte gösterilecek dayanışma ile kısa sürede aşılabileceğini dikkat çeken Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nuretin Kırlıoğlu “KOVİT-19 salgını nedeniyle üyelerimizin içinde bulunduğu finansal sorunların giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin(TOBB) Denizbank ve KGF ile imzaladığı düşük faizli kredi kullandırmaya yönelik protokole oda olarak bizde katkı sağladık. Oda üyelerimiz üst limit 100.000 TL olmak üzere, 12 ay vadeli, brüt faiz oranı aylık yüzde 0,625 yıllık yüzde 7,50 faiz oranlı kredi kullanabilecekler. Üyelerimizin giderek zorlaşan ekonomik koşullar içerisinde, üyelerimize düşük faizli bu kredinin hayırlı olmasını diliyoruz. Nazilli Ticaret Borsası olarak bu zor dönemlerde elimizdeki imkânları sonuna kadar kullanarak üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu sıkıntılı süreci hep birlikte göstereceğimiz dayanışma ile kısa sürede aşacağız" ifadelerini kullandı.
Bu arada Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Kırlıoğlu, üyelerin kampanyadan yararlanmak için nasıl başvurmaları gerektiği konusundaki detaylı bilgilere oda web sitesinden ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

“ONLAR ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPTI”


TOBB öncülüğünde üçüncü kez yer aldıkları ‘Nefes Kredisi’nde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini dile getiren Denizbank Nazilli Şube Müdürü Sadık Ersöz, “Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.”

“YAĞMURLU HAVADA ŞEMSİYE KAPATMIYORUZ”


“Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurum olduklarını ifade eden Denizbank Nazilli Şube Müdürü Sadık Ersöz, “Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.