Vali Köşger’e vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan ve Efeler Kaymakamı Cemal Şahin eşlik etti. Vali Köşger, marketlerde etiket fiyatlarında fahiş artış olup olmadığını kontrol etti. Vali Köşger, alışveriş yapan vatandaşlardan sosyal mesafeye dikkat etmeleri için uyardı.

VATANDAŞLAR KURALLARA UYSUNLAR

Denetimlerin ardından açıklamada bulunan Vali Köşger, “Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de korona virüs salgını ile karşı karşıya. Bu durumdan vatandaşlarımızın en az etkilenmesi için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz alınan kararları uymalarıdır. Vatandaşlarımızın sağlıkları için bu alınan kararlar önemlidir. Ülkede ekonomi çalışıyor, marketler, pazarlar açık devletimiz kritik sektördeki tüm önlemleri almış durumda. Dünya genelinde salgınla en iyi tedbirleri uygulayan devletlerden biriyiz. Örneğin maske uygulaması bile bu tedbirleri ne kadar önemsediğimizin ifadesidir. Çok gelişmiş ülkeler vatandaşlarına maske temini yapamazken ülkemizde böyle bir durum söz konusu değildir. Ülkenin ihtiyaç duyduğu andan itibaren devletimiz ve özel sektör bu bağlamda çalışmalarını devamlı bir şekilde sürdürmektedir” dedi Geçen hafta sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşların marketleri doldurup izdiham oluşturduğunu hatırlatarak bu hafta aynı görüntülerin oluşmaması için tüm önlemlerin alındığını dile getirdi.

SOSYAL MEDYAYA İTİBAR ETMEYİN

Vali Köşger, sosyal medyada ildeki koronavirüs vakalarıyla ilgili verilen sayıların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Koronavirüs nedeniyle Aydın’da şimdiye kadar üç kişi yaşamını yitirdi. Yetkililerin yaptığı açıklamalar dışında vatandaşımız sosyal medyada yazılanlara itibar etmesin" diye konuştu.