Türkiye’deki 31 ilde Cuma günü gece yarısından itibaren 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak kapsamında sabah saatlerinde Aydın il merkezi Efeler’de de sokaklar bomboş kaldı. Efeler’de hergün tıklım tıklım olan Sevgi Yolu, Yağcılar İçi, Zafer Meydanı, Atatürk Kent Meydanı ve Adnan Menderes Bulvarı’nda yasağın ilk günü sessiz hakim oldu.

AYDINLILAR BALKON KEYFİ YAPTI

Aydınlılar yasağa uyarken sokağa çıkmayıp balkon keyfi yapmayı tercih etti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de sokakta gördükleri kişilere kimlik kontrolü yaparak istisnai meslek gruplarında olup olmadığını kontrol etti. Aydın’da eczane, su bayii, tüpçü ve fırınlar dışındaki tüm dükkanlar kepenk kapattı. Açık olan ekmek satış noktalarına akşamki gibi rağbet olmadı.

EKMEK SATIŞI AZALDI

Egemenlik Bulvarı’nda ekmek satış noktasının işletmecisi İsmail Güney, sokağı çıkma yasağı nedeniyle dükkanına müşteri uğramadığını söyledi. Yasağın ilan edildiği dakikalarda dükkanın önünde kuyruk oluştuğunu dile getiren Güney, “Akşam dükkanımı kapatıp evime gittim. Yasak ilan edilince müşteriler aradı. Dükkanıma geldiğimde önünde metrelerce kuyruk vardı. Dükkandaki tüm ekmekler satıldı. Ayrıca fırından 5 kasa ekmek getirttim onlar da tükendi. Bugün dükkanımı açtığımda daha 10 kişi bile uğramadı. Mahalleden ekmek isteyenler olursa evlerine servis yapıyorum” dedi.