Birsoy’un evindeki atölyesinde el emeği ile ortaya çıkardığı tablolar, ildeki işyerlerinin iç ve dış mekanlarını süslüyor. Aydın’da bir kamu kurumunda teknisyen olarak çalışan Engin Birsoy, hobi olarak ahşap oymacılığı sanatıyla ilgileniyor.

HAYATINDA DÖNÜM NOKTASI

16 yıldır toplumsal olaylara bakışını yansıtan ahşap tablolar yapan Birsoy, TSK’nin iki yıl önce Suriye’nin Afrin Kenti’nde terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek için yaptığı zeytin figürlü ahşap tablonun milletvekilleri aracılığıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilmesi hayatında bir dönüm noktası oldu. Yaptığı ahşap tablonun Erdoğan’ın elinde fotoğraflarla haberlere konu olmasının ardından Birsoy hobisini ek iş haline getirdi.

EVİNİ ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Efeler ilçesi Çeştepe mahallesindeki bir evini atölyeye dönüştürerek ahşap tablolar üreten Birsoy, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde yaptığım tabloyu görmek benim için büyük bir mutluluktu. O tablonun ardından Aydın’daki işyeri sahiplerinden talepler gelince evimin bir odasında özel tablolar yapmaya başladım. Kentin birçok yerindeki işyerlerinin tabelalarını ve iç mekanlarını yaptığım tablolar süslüyor. Sanatımın bu şekilde değer bulmasından çok memnunum” dedi.