S.S. 131 No’lu Söke Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer, kooperatif olarak 11 Mart’tan bu yana artarak ivme kat eden salgına karşı pamuk ekim sezonu öncesinde finansal açıdan zor duruma düşen ortak ve üreticiler için tüm ayni yardımlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Özer açıklamasında, salgından kaynaklı ekonomik kriz nedeniyle ortak ve üreticilerin alım güçlerinin yeterli düzeyde bulunmadığı başta ilaç, gübre, mazot ve tohum gibi ana girdi kalemleriyle ilgili desteklerin devam ettiğini belirterek, kesintisiz desteğe de hazır olduklarını kaydetti.

“İKTİSADİ TEDBİRLERİ YERİNDE BULUYORUZ”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin salgına karşı tarihi bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken Özer, “Dünya ölçeğinde pandemi olarak kabul edilen Covid-19 virüsüne karşı devletimizin en başından bu yana sıhhi, içtimai ve iktisadi tedbirleri devreye sokarak, bu zorlu süreçten milletimizin en az mağduriyetle çıkması noktasında tarihi bir sorumluluk üstlendiği ortadadır. Bu mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlıklar nezdindeki koordinasyonuyla hayata geçirilen kararlı tedbirler ve uygulamalar sayesinde umuyoruz ki bu salgını milletçe en az hasar ve kayıpla atlatacağız. Devlet eliyle sürdürülen geniş çaplı mücadele kapsamında alınan esaslı tedbir ve halkın sağlığının en ön planda tutulması duyarlılığının yanı sıra tarımsal üretimi de öncelikli tutan bazı iktisadi tedbirleri de gayet yerinde buluyor, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere salgına karşı mücadele veren devletimizin tüm birimlerindeki görevlilere de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

“YARDIM DESTEĞİMİZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR”

131 No’lu Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak ortaklarının ve üreticilerinin menfaatleri adına her türlü desteğe hazır olduklarını da açıklayan Başkan Özer, “Şunun da bilinmesini isteriz ki, kooperatif olarak 11 Mart’tan bu yana artarak ivme kat eden salgına karşı pamuk ekim sezonu öncesinde finansal açıdan zor duruma düşen ortak ve üreticilerimiz için tüm ayni yardımlarımızı seferber etmiş durumdayız. Pamuk ekim sezonu öncesinde ortak ve üreticilerimizin en fazla ihtiyaç duyduğu ve halihazırda salgından kaynaklı ekonomik kriz nedeniyle alım güçlerinin yeterli düzeyde bulunmadığı başta ilaç, gübre, mazot ve tohum gibi ana girdi kalemlerinde ortak ve üreticilerimize kesintisiz ayni yardım desteğimiz de aralıksız devam etmektedir” diye konuştu.

“DAYANIŞMA RUHU İÇİNDE OLACAĞIZ”

Üretime devam etmek zorunda olduklarının altını çizen Başkan Özer, “Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın da salgına rağmen üretimin kesintisiz sürmesini temin etmenin önemine dikkat çektiği gibi her hal ve şart altında üretime devam etmek zorundayız. Söke’de pamuk üreticilerinin sigortası olarak 71 yıldır kesintisiz hizmet veren, bölgemiz ve ülkemizdeki tarımsal üretime doğrudan katkı sağlayan Söke TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin çarklarını döndürmek için ortaklarımız ve üreticilerimizle birlikte el ele ve dayanışma ruhu içinde olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.