Didim’de yerleşik olarak yaşayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yabancı uyruklu vatandaşlara kamu personellerinden oluşan Vefa Destek Grubu ihtiyaçlarını karşılıyor. 13 yıldır Didim’de yaşayan ve eşi Türk olan Jenefier Yalçınkaya (68) evinin temek ihtiyaçları için Vefa Destek grubuna ulaştı.

"ÇOK GÜZEL BİR SİSTEM"


Vefa Destek Grubu, Efeler Mahallesi 1462 sokakta yaşayan Jenefier Yalçınkaya’nın talebi üzerine hazırlanan listeyi marketten tamamlayarak, kendisine ulaştırdı. Didim’de kendisine yönelik bu tür bir hizmet için teşekkür eden Jenefier Yalçınkaya şunları kaydetti; “Arkadaşımı aradım bana vefa grubunun numaralarını verdi. Ben de ilgili numaraları aradım ve Onlara alış veriş listemi ilettim. Onlarda bana ulaştırdılar. Bu sistem çok güzel bir sistem bu dönemde hepimiz birlikte bu süreci el ele vererek atlatmamız gereken bir dönem. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca diğerlerine bir mesajım var, herkes evinde kalsın ve belirlenen kurallara uysun" ifadelerine yer verdi.

"VATANDAŞLARDAN OLUMLU DÖNÜŞ ALIYORUZ"


Didim Belediyesi Zabıta Amiri Murat Hacıfettahoğlu ise; “İlçemizde ikamet etmekte olan yabancı uyruklu vatandaşlarımızın ilçemizdeki Göç idaresi Müdürlüğüne müracaat edip formlarını doldurması ve taleplerine müteakip vefa grubuna bildirilmesi üzerine ekiplerimiz vatandaşlarımızın marketleri karşılanıp hızlı şekilde kendilerine iletmek gibi görev icra ediyoruz. Bir çok olumlu dönüş alıyoruz. Gerek kendi vatandaşlarımızdan gerekse yabancı uyruklu vatandaşlarımızdan tamamıyla olumlu dönüş alıyoruz. Verilen hizmetten memnun olduklarını söylüyorlar. Tüm vatandaşlarımızın ülkemizin bir an önce virüsten kurtulmasını bekliyor. Biz özellikle 65 yaş üstü ve kronik vatandaşlarımız ile yabancı ülkelerden gelen vatandaşlarımızın karantina süresine uymalarını rica ediyoruz" dedi.