Aydın'ın nüfus bakımından en küçük ilçelerinden Buharkent'te AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Erol, projeleriyle ilçeye vizyon kazandırarak büyük işler başardı. Çalışkanlığıyla ilçe halkı tarafından çok sevilen ve belediye başkanlığında ikinci dönemini yaşayan Başkan Erol, görevde bulunduğu süre boyunca gerçekleştirdiği projelerinin yanı sıra yeni dönem için vaatlerini Ses Gazetesi muhabiri Kazım Yörükce'ye anlattı.

5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Buharkent OSB'nin ilçe ekonomisine katkısı nedir? "Bizim geçtiğimiz dönemde en önemli projemiz, Buharkent OSB'dir. 2000 yılında kurulmuş, tesviye edilmiş, 2009'dan sonra sahipsiz bırakılmış, ortada bırakılmış, kapanma noktasına gelmiş bir OSB'miz vardı. Biz 2014'te göreve gelir gelmez Buharkent OSB'yi ayağa kaldırdık. Şuan 25 yatırımcı ile OSB'mizin kapasitesi tamamen dolmuş durumda. Türkiye'nin önde gelen firmaları yatırımlarını burada gerçekleştiriyor. Buharkent'e gelen yatırımcılara baktığımızda zeytinyağı şişeleme tesisi, incir ve çilek kurutma tesisi gibi yörenin tarımsal ürünlerinin değerlendirilmesine de katkı sağlayacak. OSB'miz tam olarak faaliyete geçtiğinde beş bin kişi için yeni bir iş sahası açılacak. Yeni istihdam alanları ile birlikte ilçeye binlerce aile gelecek ve nüfusumuz ikiye katlanacak."

KENTİN İLK MİLLET BAHÇESİ BUHARKENT'TE

İlçenizde insanların zamanlarını değerlendirebileceği sosyal alanlarla ilgili ne gibi çalışmalar yaptınız? Gelenbe Mahallesinde orman arazisi içerisinde bulunan yaklaşık 19 dönümlük araziyi mesire alanı olarak 2017 yılında ilçemize kazandırdık. Burası Aydın'ın en güzel mesire alanlarından biri haline geldi. İkinci rekreasyon alanı olarak ilimizde ilk olan 15 Temmuz Millet Bahçesi'ni açtık. Şadiyen çayı kenarındaki yaklaşık 30 dönüm arazide geçen yıl hizmet vermeye başlayan Millet Bahçesi, içerisinde bin 800 metrekare yapay gölet, 2 adet şelale, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, 2 adet kafeterya, paten ve kaykay pisti, çocuk oyun grubu, dinlenme ve piknik alanı olmak üzere birçok sosyal faaliyetin yapılabileceği bu alan olarak Buharkentli hemşehrilerimize hizmet veriyor. Bunların yanında önceki dönemde yarı olimpik yüzme havuzu, spor tesisleri, halı saha, halk kütüphanesi, engelli vatandaşlara yönelik kültür evini ilçemize kazandırdık. 2016 yılında faaliyete başlayan Buharkent Meslek Yüksekokulu ile ilçemiz öğrenci şehrine dönüştü"

YENİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Buharkent'te hangi yeni projeleri kazandıracaksınız? İlçe halkımıza verdiğimiz sözler arasında yer alan meydan ve Kapalı Modern Pazaryeri projemize başlıyoruz. İlçemizde bodrum katı 120 araçlık otopark, zemin ile birlikte 3 katlı modern pazaryerimiz yapılacak. İlçemiz modern bir pazaryerine kavuşacak. Kapalı Pazaryeri yapacağımız 10 bin metrekarelik eski İstiklal İlkokulunun arsasına karşılık yapımını üstlendiğimiz 24 Derslikli Anadolu Lisesi inşaatının yapım ihalesi 14 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Mayıs 2020'de Anadolu Lisesi'nin inşaatına, tahminen Temmuz 2020 ayında da kapalı pazaryeri inşaatına başlanacak. Bu iki projemizi, 1 yıl içerisinde tamamlayacağız" dedi. İlçenin turizmine ve kültürüne katkı sağlayacak başka hangi projeleriniz var? Kaburnu mahallesinin kuzeyinde bulunan tepe noktasındaki 5 bin metrekarelik alan seyir tepesi yapıyoruz. İlçemizin kuşbakışı görünümüne hakim bir noktada Milli Emlak'a ait bir arazide yapılacak bu teras sayesinde ilçemiz ve çevre mahallerin güzelliği tepeden görülecek. İçerisinde kafeler, restoran ve çocuk parkları bulunacak seyir terasını gelecek yıl hizmete açmayı planlıyoruz. Bu teras ile ilçemizin doğal güzelliğini de turizme kazandıracağız. Bunun yanında Buharkent Belediyesi olarak satın aldığımız Atatürk Caddesi üzerinde bulunan kayıtlı kültür varlığı olarak tescilli binamız Kent Müzesi olarak yapılmak üzere restorasyon çalışmalarımız başladı. Kent Müzemiz şehrimizde önemli bir turizm noktası olacağı gibi kültürümüzün de tüm unsurlarını barındıracak bir mekan olacak."

BUHARKENT JEOTERMALLE ISINACAK

İlçenin en önemli yer altı zenginliği olan jeotermalden kent ısıtmasında nasıl faydalanacaksınız? "Türkiye'nin en önemli jeotermal tesisleri ilçemizde bulunuyor. İlçemizde jeotermal ısıtma faaliyete geçirilecek. Gerekli görüşmelerimizi yaptık, hanelerimizi jeotermal ile ısıtacağız. Buharkentli vatandaşların sabırsızlıkla beklediği proje için Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli onayı vermesini bekliyoruz. Onaylanırsa alt yapı çalışmalarını tamamlayıp ilk etapta 3 bin konutu jeotermalle ısıtacağız"

5 ÇALIŞANA İZİN

Korona virüs salgınıyla alakalı Buharkent'te ne tedbirler aldınız? "Buharkentimizin caddelerinde koronavirüs riskine karşı, vatandaşların sık sık uğradığı alanlarda sterilizasyon ve dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor. Pazaryerlerinde halkın meyve sebze gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için esnafın açtığı tezgahlar dışında konfeksiyon, kozmetik ürünlerinin satışına yasak getirildi. Kahvehane, lokanta, spor salonlarının kapalı kalması noktasında zabıta ekiplerimiz tüm denetimleri yapıyor. Belediye binamızda da üst düzeyde önlem aldık. Belediyeye girişlerde vatandaşların ateş ölçümleri yapılıyor. Ayrıca kronik rahatsızlıklarından dolayı 5 çalışanımıza idari izin verdik. Başka kapalı yüzme havuzu olmak üzere tüm sosyal işletmelerimizin faaliyetlerine ara verdik. Buralarda çalışan personel izne ayrıldı. İlçemizde kimse tedirginliğe kapılmasın. Belediye olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Bu küresel bir olay ve hep beraber bunun da üstesinden geleceğiz"