Koronavirüs salgının ardından, sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlara yardım etmesi için Türkiye genelinde Kaymakamlıklar bünyesinde vefa sosyal destek grupları oluşturuldu. Aydın'ın İncirliova ilçesinde Kaymakam Ediz Sürücü'nün başkanlığında kurulan grupta kaydı bulunan 80 yaşındaki Semiha Aksoy'u, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefonla aradı.

"SALGININ ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Mahallesi'nde yalnız yaşayan 2 çocuk annesi Aksoy'un sağlık durumu hakkında bilgi almasının ardından, kendisinden sokağa çıkmamasını istedi. Aksoy, kendisine Vefa Sosyal Destek Grubu'nun hizmetlerinden memnun olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Grubun verdiği hizmetleri duydum. Bu hizmetlere, Allah'a çok şükür şimdiye kadar ihtiyacım olmadı. Ama ihtiyaç duyduğumda faydalanacağım. Bize verdiğiniz değer için çok teşekkür ediyorum. Devletimiz güçlü, inanıyorum ki salgının üstesinden de geleceğiz" dediğini söyledi.

"BÜYÜKLERİMİZİ ÖLÜME TERK EDEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası Aksoy'u, AK Parti İncirliova İlçe Başkanı Hüseyin Celbek evinde ziyaret etti. Başkan Celbek, "Cumhurbaşkanımız, ilçe sakinlerimizden Sayın Semiha Aksoy’u bizzat arayarak, devletimizin büyüklerimize verdiği değeri bir kez daha göstermiştir. Bizler başka ülkeler gibi büyüklerimizi ölüme terk edemeyiz. Teşkilat olarak da her zaman büyüklerimizin hizmetindeyiz. Talep etmeleri halinde kendilerine yardımcı olmaya hazırız" dedi. Ziyarette AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de, Aksoy'u telefonla arayarak hali, hatırını sordu. Aksoy da, kendisiyle ilgilenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İl Başkanı Özmen ve İlçe Başkanı Celbek’e teşekkür etti.